Pirmo reizi Rīgā startē Daugavpils teātra dienas, kuru ietvaros notiks 7 labākie iestudējumi trijās valodās

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Piektdien, 3.maijā, Latvijas galvaspilsētā pirmo reizi tiks atklātas Daugavpils teātra dienas. Tās norisināsies līdz 20.maijam un solās būt plaša mēroga pasākums.

Pēc Daugavpils teātra mākslinieciskā vadītāja Oļega Šapošņikova domām, aktieri ne tikai piedāvās 7 labākas izrādes trijās valodās, bet arī atgādinās par mūsu pilsētu un Latgales reģionu kopumā. Pilsētas pašvaldība ir Daugavpils teātra dienu rīkošanas finansiālais sponsors – tā iedalījusi vairāk nekā 5 000 latus ar reklāmu saistītiem izdevumiem. Tas ļaus Daugavpils pilsētas domes pārstāvjiem piedalīties preses konferencēs, uzrunāt publiku pirms iestudējumiem, aicināt uz iestudējumiem politiķus un sadarbības partnerus, apmeklēt pieņemšanu, kas 18.maijā notiks Nacionālajā teātrī, vārdu sakot, popularizēt galvaspilsētā gan teātri, gan Daugavpils pilsētu.

Galvaspilsētas skatītāju uzmanībai tiks piedāvāti Daugavpilī labi zināmi iestudējumi. Izrādes notiks uz trim skatuvēm – Nacionālā teātra, Rīgas Krievu teātra un Dailes teātra skatuvēm. Pirmā tiks piedāvāta izrāde latviešu valodā„Meli”, savukārt viesizrāžu ciklu noslēgs hipnotiskā komēdija „Melu detektors”.

Tāpat Rīgas publikai piedāvās iestudējumu „Vosorys saulgrīžu burvesteibys” latgaliešu valodā, mūziklu ar Raimonda Paula mūziku „Dāmu paradīze”, situācijas komēdiju „Biznesa klases palāta”, aizraujošu detektīvu „Otrais šāviens” un teātra komiksu tiem, kam pāri 8, - „Grega dienasgrāmata”.

Līdz ar jaunā mācību gada sākumu tiks gatavoti Daugavpils teātra potenciālie darbinieki – Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā „Saules skola” tiks atklāta aktiermākslas studiju programma. Talantīgākie vidusskolu beidzēji apgūs to 2-3 gadu laikā. Tiek plānots, ka vienā kursā studēs 10-15 cilvēki. Paralēli plānots izveidot arī scenogrāfijas kursu, kurā četru gadu laikā studēs 9.klašu beidzēji. Iespējams, ka jauno programmu ietvaros notiks Eiropas līmeņa speciālistu meistarklases.

Savukārt mūsu profesionālajiem aktieriem novēlam veiksmi, pateicīgus skatītājus un labvēlīgus kritiķus.


Написать комментарий