Daugavpils pilsētas vadība uzskata, ka nesen notikusī konference veicinās tūrisma attīstību pilsētā

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Pagājušajā nedēļā Daugavpilī noslēdzās II Starptautiskā tūrisma konference „Daugavpils – uzticams partneris tūrisma tirgū Austrumbaltijā”, kura pēc Daugavpils pilsētas vadības domām tika organizēta visaugstākajā līmenī un veicinās tūrisma attīstību pilsētā.

„Pirmā tūrisma konference bija vairāk informatīvā, tajā piedalījās vadošo struktūru darbinieki, kuru mērķis bija iepazīties ar mūsu pilsētu, savukārt otrā konference bija darba konference. Tajā piedalījās speciālisti, kuri darbojas tūrisma jomā. Kā zināms, dalībnieku bija daudz – vairāk nekā 250 cilvēki no 14 valstīm, sākot ar Baltkrieviju un Poliju un beidzot ar Zviedriju, Turciju un Izraēlu.

Pasākums interesē cilvēkus, konferences dalībnieku atsauksmes par mūsu pilsētu un tās iespējām ir ļoti labas. Vairākas lielas tūrisma aģentūras no dažādām valstīm izrādīja interesi par mūsu objektiem.

Ceram, ka arī citu pilsētas vadītāju darba laikā šāda veida konferenču rīkošana būs laba tradīcija, kas popularizēs Daugavpili”, portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Pēc pilsētas vadības domām, bija pareizi apvienot divus nozīmīgus pasākumus: M.Rotko mākslas centra atklāšanu un tūrisma konferenci, par kuru gaitu ziņoja vairāki pasaules plašsaziņas līdzekļi. Rezultātā par mūsu pērli – Daugavpils cietoksni un jauno mākslas centru zina teju visā pasaulē – no ASV līdz Austrālijai un Jaunzēlandei.

Par tūrisma attīstību Latgalē liecina arī Tūrisma attīstības valsts aģentūras vadītāja Armanda Štokenberga paziņojums, ka šobrīd mūsu reģions ir populārāko valsts tūrisma objektu līderis, kas apsteidz pat Jūrmalu un Siguldu. Pirmajā vietā ir Preiļu leļļu muzejs, šajā sarakstā ir arī mūsu Latgales zoodārzs, bet pēc M.Rotko mākslas centra atklāšanas par uzvarētāju varētu kļūt Daugavpils cietoksnis. Ierodoties Latgalē, tūristi varēs apmeklēt gan Preiļus, gan Daugavpili.

Konferences rezultāti ir pozitīvi: parakstīts līgums, saskaņā ar kuru, pateicoties Daugavpils universitātes un Armēnijas firmas UNIECOFOR LLC sadarbībai, Daugavpilī tiks izveidots pirmais pasaulē tritonārijs, kas varētu kļūt par vēl vienu tūrisma objektu.

Domes priekšsēdētāja pastāstīja, ka delegācija no Gruzijas (Batumi) plāno sadarboties ar Daugavpili un izrādījusi interesi par mūsu pieredzi skolu siltināšanā, sadzīves atkritumu šķirošanas organizēšanā, attīrīšanas iekārtu darbā un pilsētas sabiedriskā transporta sistēmā. Tāpat viesi no Gruzijas piedalījās Lielajā talkā. Pēc Batumi mēra Džemala Ananidze vārdiem, ja reiz viņi četras dienas nodzīvoja Daugavpilī, jāsavāc atkritumi pēc sevis. „Būtu labi, ja daugavpilieši domātu tāpat, jo mēs šeit dzīvojam un mums jārūpējas, lai pilsēta būtu tīra”, uzskata Ž.Kulakova.


Написать комментарий