L.Bicāne: Albums man nozīmē iespēju dziesmām piešķirt taustāmu formātu

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Ar Lauru Bicāni portāla Gorod.lv lasītāji ir jau pazīstami,  jāatgādina vien, ka savā iepriekšējā intervijā jaunā mūziķe ieminējās par albuma tapšanu, bet toreiz pārliecināti par šo notikumu nevarēja runāt, toties tagad Laura stāsta par to atklāti.

Laura, pastāsti, lūdzu, ko Tev nozīmē pirmā albuma izveidošana?

Albums man nozīmē iespēju dziesmām piešķirt taustāmu formātu. Ja man ir albums ar savām dziesmām, es varu to piedāvāt kā vizītkarti koncertos.

Pastāsti, lūdzu, vai Tev kāds palīdzēja tā tapšanā? Cik dārgi tas vispār izmaksā – gan finansiāli, gan laika ziņā?

Protams, man palīdzēja. Jāsaka liels paldies Daugavpils novada domei par finansiālo atbalstu, par summām grūti pateikt, jo ieraksti vēl ir procesā. Tiesa, albuma ierakstīšana paņem daudz laika, pacietības, neatlaidības.

Vai drīkst uzzināt albuma nosaukumu, cik un kādas dziesmas tiks ierakstītas?

Albuma nosaukums ir latgaliešu valodā “Es tikai ļaujūs” (latviski - “Es tikai ļaujos”). Tajā būs kādas padsmit dziesmas, kaut kas no manas daiļrades sākuma, protams, arī Eirovīzijas dziesma angļu un latgaliešu valodās. Tā kā mana otrā aizraušanās ir svešvalodas, tad albumā būs dziesmas arī vācu, franču, krievu un lietuviešu valodās. Divas dziesmas būs ar tekstiem no Bībeles.

Laura, padalies, cik eksemplāri būs pieejami, tas ir, cik lielā tirāžā albums tiks izlaists?

Ja nekas nemainīsies, tad tirāža būs 600 eksemplāri.

Interesanti, kur Tu esi ieplānojusi albuma prezentāciju?

Plānoju albumu prezentēt Daugavpilī, jo tā ir mana pilsēta, Rīgā – tā nekā ir galvaspilsēta, un Rēzeknē, jo tur man nekad nav bijis savs koncerts, kāpēc gan lai to neizdarītu reizē ar albuma prezentēšanu? Albuma izdošanas datums vēl tiek precizēts.

Padalies, lūdzu ar saviem plāniem, kas, Tavuprāt, notiks ar Tevi kā ar mūziķi nākotnē?

Es domāju, ka tas, kas ar mani kā ar mūziķi notiks tālāk, es vislabāk sapratīšu pēc albuma izdošanas. Droši vien sākšu rakstīt dziesmas nākamajam albumam. Noteikti zinu, ka turpināšu mācības Daugavpils Mūzikas vidusskolā klasiskās ģitārspēles klasē, lai nākotnē varētu izpildīt savas dziesmas arī klasiskās ģitāras pavadījumā.


Написать комментарий