Rinkēvičs sarunā ar Indijas ārlietu ministru pauž vēlmi tuvākajā laikā atvērt vēstniecību Deli

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 26.aprīlī, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Kazahstānā notiekošās konferences Āzijas sirdsietvaros tikās ar Indijas ārlietu ministru Šrī Salmanu Khuršidu, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

E.Rinkēvičs apliecināja Latvijas vēlmi tuvākajā laikā atvērt Latvijas vēstniecību Deli. "Ņemot vērā Indijas globālās lomas pieaugumu, kā arī intensīvo Latvijas un Indijas politisko dialogu, Latvijas vēstniecības atvēršana Indijā būtu īpaši svarīga. Tas dotu papildus impulsu arī Latvijas un Indijas ekonomisko attiecību attīstībai," uzsvēra ministrs. Savukārt Indijas ārlietu ministrs izteica cerību, ka Latvijā darbu drīz sāks Indijas goda konsuls.

Sarunas laikā E.Rinkēvičs augstu novērtēja Latvijas un Indijas intensīvo sadarbību kultūras jomā un uzaicināja Indiju piedalīties kultūras pasākumos, kas notiks Rīgā 2014.gadā, kad tā būs Eiropas kultūras galvaspilsēta.

Abi ministri bija vienisprātis, ka potenciāls abu valstu sadarbībai ir izglītības jomā gan augstskolu starpā, gan piesaistot indiešu studentus mācībām Latvijas augstskolās. Kā labu sadarbības piemēru ministri minēja 2012.gadā atklāto Latvijas Universitātes Indijas studiju un kultūras centru.


Написать комментарий