Iniciatīvas «Veselības karuselis» jaunieši iepazīstināja ar projekta rezultātiem

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Jauniešu iniciatīva „Veselības karuselis” tuvojas noslēgumam. Ir gandarījums, ka viss ir izdevies! 23. aprīlī projekta jaunieši ARPC „Zeimuļs” tikās ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju un dažādu jomu (sporta, tūrisma, jaunatnes darba, izglītības) speciālistiem, lai prezentētu sava projekta rezultātu – ziņojuma lapu, ziņo Rēzeknes portāls.

Ziņojuma lapā (pielikumā) ir apkopotas jauniešu domas par to, kādi ar veselību saistīti pasākumi, lietas ir nepieciešami Rēzeknes pilsētā. Ieteikumi ir sagrupēti trīs daļās:

- jauniešu ieteiktie veselīga dzīvesveida popularizēšanas pasākumi izglītības iestādēs;
- jauniešu ieteiktie veselīga dzīvesveida popularizēšanas pasākumi pilsētā;
- veselīga dzīvesveida attīstīšanas iespējas pilsētā.

Tikšanās bija ļoti produktīva. Jauniešu domas tika uzmanīgi uzklausītas, komentētas. Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs izstāstīja par tām lietām, kas jau notiek, piemēram, volejbola laukumu labiekārtošana pie Kovšu ezera, Olimpiskā centra celtniecība utt.

Tika nolemts ARPC „Zeimuļs” nodibināt „Veselības klubiņu”, kurš apvienos jauniešus, kuriem ir aktuālas tēmas „veselība” un „veselīgs dzīvesveids”. Šie jaunieši, sadarbībā ar dažādu nozaru speciālistiem, organizēs dažādus pasākumus un aktivitātes. Pašvaldības atbalsts tika saņemts arī dažādu veselīgu akciju organizēšanai. Pirmā šāda veida akcija tiks organizēta jau maijā „Mainām cigareti pret burkānu!”, kuras mērķis ir likt aizdomāties par smēķēšanas kaitīgumu, vairāk domāt par savu un citu veselību.
Jaunieši ir apņēmības pilni darboties, bet nozaru speciālisti atbalstīt jauniešus viņu iecerēs!


Написать комментарий