E.Upeniece: 2012.gads Daugavpils pilsētas pašvaldībai bija veiksmīgs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada 26.aprīlī Daugavpils pilsētas domes kārtējās sēdes laikā deputāti apstiprināja pašvaldības gada atskaiti par 2012.gadu, kas ietvēra sevī visu pašvaldības struktūrvienību atskaites. 

Daugavpils pilsētas domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece pastāstīja, ka pašvaldības faktiskais kopbudžets 2012.gadā bija 51,7 miljoni latu: gada sākumā apstiprinātais budžets gada laikā pieauga par 8,2 miljoniem latu. Tas notika pateicoties mērķdotācijām (gada sākumā tiek saņemts finansējums tikai 9 mēnešiem) un struktūrfondu ieņēmumu pieaugumam.

E.Upeniece atzīmēja, ka gada laikā budžets pieauga arī pateicoties nodokļu un cita veida ieņēmumiem, kuri pirmo reizi pēdējo gadu laikā veidoja budžeta ieņēmumu pamatsummu – vairāk nekā 53%: iepriekšējos gados budžeta ieņēmumu lielākā daļa bija transfēri.

Galvenais nodokļu ieņēmumu avots – iedzīvotāju ienākumu nodoklis – gada sākumā bija apstiprināts 98% apmērā un ieplānoto summu pārsniedza par 2 miljoniem latu. Tas ļāva gada sākumā apstiprināt papildatlaides skolēnu pusdienām, skolēnu braukšanai sabiedriskajā transportā, papildlīdzekļus skolotāju atalgojumam, pilsētas teritorijas labiekārtošanai un infrastruktūras attīstībai.

Pēc Finanšu nodaļas vadītājas vārdiem, pagājušā gada budžeta ieņēmumi bija mazāki nekā 2011.gadā, jo pašvaldība saņēma mazāku finansējumu projektu īstenošanai, tāpēc ka šogad beidzas struktūrfondu plānošanas posms un līdzekļu pamatapjomu pašvaldība bija apguvusi iepriekšējos gados. Piemēram, 2011.gadā struktūrfondu finansējums bija 15,2 miljoni latu, bet 2012.gadā – ap 6 miljoniem

Kopumā 2012.gads Daugavpils pilsētas pašvaldībai bija veiksmīgs: pašvaldības budžeta ieņēmumi ļāva normāli finansēt savu iestāžu darbu, atzīmēja E.Upeniece. 
 


Написать комментарий