Bijusī ministre Helēna Demakova: Ja Daugavpili interesē tūrismu plūsma, jādomā par katru sīkumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Marka Rotko mākslas centra atklāšanas ceremoniju apmeklēja vairāki īpašie viesi, to vidū arī bijusī kultūras ministre, pašreizējā Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzēja Helēna Demakova.

Viešņa augsti novērtēja daudzfunkcionālā centra līmeni, salīdzinot to ar labākajiem pasaules muzejiem un nodemonstrējot labas mākslas vēstures, Marka Rotko biogrāfijas un angļu valodas zināšanas.

„Labi, ka Daugavpils, beidzot, sāka lepoties ar savu pasaulslaveno novadnieku. Kaut arī Rotko ir tipisks Ņujorkas – XX gadsimta sākuma abstrakcionisma galvaspilsētas – varonis, tomēr viņš ir dzimis tieši šeit.

Svarīgi, ka arī Latvijā tagad ir viņa oriģināldarbi, jūsu Centru ar ekskursijām varētu apmeklēt studenti, jo piedāvātajos sešos darbos vērojams mākslinieka attīstības ceļš un visa XX gadsimta evolūcija. Tāpat šeit jūtama Rotko klātbūtne, viņa metafizika”, uzskata viņa.

Pēc bijušās kultūras ministres domām, lai piesaistītu Marka Rotko mākslas centrā pēc iespējas vairāk tūristu, jāņem vērā dažādi sīkumi. „Jaunais mākslas centrs visādi jāpopularizē, lai to apmeklētu liels tūristu skaits. Braucot pa Daugavpili, neredzējām rādītāju M.Rotko mākslas centra virzienā, tikai Cietokšņa virzienā, tas ir svarīgi, jo visādi sīkumi var būt ļoti nozīmīgi.

Manuprāt, jums jāizstrādā īpašie maršruti ebreju izcelsmes svētceļniekiem. Tieši pateicoties Marka Rotko 100 gadu jubilejai 2003.gadā tika atjaunota pilsētas sinagoga. Žēl, ka rebe nebija”, pastāstīja H.Demakova.
 


Написать комментарий