Urugvajā piedzima aitas, kas spīd tumsā

foto: zn.ua
foto: zn.ua

Medūzas gēns ļauj aitām spīdēt tumsā, vēsta news.siteua.org.

Urugvajas zinātnieku grupa 24.aprīlī paziņoja par ģenētiski modificēto aitu piedzimšanu. „Latīņamerikā līdz šim vēl nebija veiktas tāda tipa dzīvnieku ģenētiskās modifikācijas. Šis veiksmīgais eksperiments ceļ Urugvaju augstākajā pasaules zinātnes līmenī”, paziņoja Urugvajas dzīvnieku reprodukcijas institūta zinātnieki.

„Minētie dzīvnieki piedzima 2012.gada oktobrī un attīstījās diezgan labi. Aitiņas ne ar ko neatšķīrās no citām. Vienīgā atšķirīgā īpašība ir tāda – tās fosforizē, kad tās apspīd ultravioletais starojums, jo to DNS ir medūzas gēns”, vēsta portāls.

Eksperimenta mērķis bija sveša gēna ieviešanas efektivitātes pārbaude citu dzīvnieku DNS gēnos. Zinātnieki tagad plāno sākt darbu jau ar citu gēnu, un šis eksperiments būs vēl interesantāks, jo tā mērķis ir specifiskā proteīna ražošana, stāsta pētniecības speciālists Alekso Menčaka. Lieta tāda, ka zinātnieki mēģina konstatēt gēnu, kas atbild par proteīnu ražošanu, un kura nav cilvēkam dažādu patoloģiskā diabēta tipu dēļ. Aitas ar jauno gēnu spēs ražot nepieciešamo proteīnu savā pienā”, tiek stāstīts portālā.


Написать комментарий