Aizmirsto šedevru pārdeva par 1.8 miljoniem dolāru

foto: style.rbc.ru
foto: style.rbc.ru

Glezna, kas nejauši tika atrasta vienā no viesnīcas „Ritz” numuriem, izrādījās īsts dabas mākslinieka šedevrs, vēsta style.rbc.ru.

Glezna pavisam nejauši tika atrasta viesnīcā „Ritz” Vandomas laukumā 2012.gada jūlijā – pirms ēkas kapitālā remonta. Izsoles nama speciālists Kristijs Olivjē Lefevrs veica negaidītu atklājumu, uz audekla atpazīstot sengrieķu mītu par Trojas cara meitu, Polikseni, kas ir Šarla Lebrena oriģināldarbs.

Šarla Lebrena gleznu, kurš bija Ludviga XIV laika gleznotājs, kā arī viens no veiksmīgākajiem XVII gadsimta franču mākslas pārstāvjiem, iegādājās Metropolitenes muzejs. Glezna tam izmaksāja 1.8 miljonu dolāru apmērā un kļuva par pirmo Lebrena darbu tā kolekcijā.
Pirms 400 gadiem radītā glezna rotāja vienu no luksusa numuriem, kurš bija slavens ar to, ka tajā 30 gadu garumā, ceļojot viesojās slavenā Koko Šanele.

Motropolitenes muzejs plāno parādīt gleznu sabiedrībai 2013.gada maijā. Kas attiecas uz līdzekļiem, kuri tika saņemti pēc pārdošanas – tie visi tiks nodoti fondam, kurš radīts pateicoties viesnīcas īpašniekam Mohammedam al – Fajedam viņa dēla Dodija piemiņai, kas traģiski gāja bojā kopā ar princesi Diānu 1997.gada autokatastrofā.


Написать комментарий