Daugavpiliešus aicina ieskatīties «Otrpus Vidusjūrai»

Šī gada 23. un 26.aprīlī Daugavpils vācu biedrībā „Erfolg” notiks divi pasākumi, kuri iepazīstinās daugavpiliešus ar Ēģiptes, Tunisijas, Izraēlas un Jordānijas kultūru.

Annas Lindes fonda organizētā Starpkultūru festivāla „Otrpus Vidusjūrai” ietvaros 23.aprīlī plkst.17:30 norisināsies neformālās tikšanās ar jauniem žurnālistiem no Ēģiptes un Tunisijas un Latvijā dzīvojošiem arābiem.

Savukārt 26.aprīlī plkst.17:00 notiks Izraēlas filmu vakars, kura gaitā paredzēta tikšanās ar kino režisori Michalu Aviadi (Michal Aviad), kas ir Starptautiskā Berlīnes kinofestivāla laureāte.

Jāpaskaidro, ka neformālo diskusiju mērķis ir iepazīties ar musulmaņu jauniešu dzīvi un salīdzināt to ar mūsu valstī notiekošo. Tāpat visi interesenti varēs apgūt arābu kaligrāfijas mākslas pamatus.

Savukārt pēc īsfilmu noskatīšanas režisore pastāstīs klātesošajiem par savu jaunradi un Izraēlas sieviešu kinofestivālu. Vakara turpinājumā visi interesenti varēs noskatīties viņas filmu „Neredzamie”. Ieeja abos pasākumos ir bez maksas.

Jāatzīmē, ka no 18. līdz 28.aprīlim festivāla „Otrpus Vidusjūrai” ietvaros pasākumi norisināsies vairākās Latvijas pilsētās – Rīgā, Liepājā, Cēsīs, Valmierā, Saldū, Ķekavā, Ozolniekos, Jelgavā, Jūrmalā, un, protams, Daugavpilī.


Написать комментарий