A.Loskutovs pieprasīja KNAB atzinumu par SC-2 līgumiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Iepazīstoties ar informāciju par 2009.gada 1.jūnijā SIA „LATNEFTEGAZ” un PAS „Daugavpils siltumtīkli” noslēgtiem līgumiem par siltumenerģijas iegādi, Saeimas deputāts no Latgales Aleksejs Loskutovs 11.aprīlī nosūtīja dokumentus un vēstuli Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB).

A.Loskutovs paskaidroja, ka, pildot 11.Saeimas deputāta pienākumus, viņš saņēma dokumentu kopijas, kuras ir saistītas ar vairākiem savā starpā saistītiem līgumiem, kurus slēdza PAS „Daugavpils siltumtīkli” un SIA „LATNEFTEGAZ” par siltumenerģijas piegādi un lietošanu. Ņemot vērā, ka līgumi ir saistīti ar SC-2 aprīkojuma un zemes nomu, kā arī to, ka KNAB lietvedībā jau ir ar šīs kapitālsabiedrības amatpersonu saistītais kriminālprocess, A.Loskutovs lūdza izvērtēt, vai augstākminētie līgumi tika noslēgti, ievērojot visas normatīvo aktu prasības.

Bijušais KNAB vadītājs un Saeimas deputāts A.Loskutovs paziņoja portālam Gorod.lv, ka viņš neesot eksperts saimnieciskās darbības jomā, tādēļ nevar izvērtēt līgumu saturu un komentēt situāciju. Šajā sakarā atzinuma sniegšana par dokumentiem uzticēta profesionāļiem.

Atgādināsim, ka nesen PAS „Daugavpils siltumtīkli” pasūtīja uzņēmuma darbības komplekso vērtējumu, tostarp atzinumu par SC-2 līgumiem. Ekspertu priekšnovērtējumā norādīts, ka pirms līgumu slēgšanas 2009.gadā bija nepieciešams veikt iepirkumu. Iepirkuma procedūra bija jāveic arī mainot siltumenerģijas piegādes apjomu.

Īpaša uzmanība dokumentos tiek pievērsta tam, ka saskaņā ar aprīkojuma un telpu nomas līgumu (līguma par siltumenerģijas piegādes sastāvdaļa) siltumenerģijas piegādātāja pienākumos ietilpa 13. un 14.katla rekonstrukcija, kas saskaņā ar ekspertu slēdzienu nav izdarīts līdz šai dienai. Tāpat eksperti norāda, ka nesaprotamo iemeslu dēļ, slēdzot papildvienošanās par telpu un zemes nomu, netika ievērotas likuma „Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu” prasības, jo uzņēmējam tika iedalītas iekštelpas 360 m2 platībā un zeme 224 m2 platībā.


Написать комментарий