Pirms ES finanšu ministru tikšanās Austrija asi kritizē Lielbritāniju

foto: goodvin.info
foto: goodvin.info

Ceturtdien, dienu pirms piektdien Dublinā notiekošās neformālās Eiropas Savienības Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN), Austrijas finanšu ministre Marija Fektere savas valsts medijos izteikusi apvainojumus Lielbritānijai par to, ka tā esot „nodokļu apiešanas shēmu un naudas atmazgāšanas” valsts, ziņo portāls "EUbusiness.com".

Fektere salīdzināja Lielbritāniju ar Kipru, pamatojoties, ka Lielbritānijas likumiem pakļautās Karību mikro-valstiņas ir patvērums neskaidras izcelsmes finanšu avotiem, kuru īpašnieki slēpj savas īstās identitātes. „Tāpat kā mēs mudinājām Kipru pārtraukt šādas naudas atmazgāšanas purvus, mums tas pats jādara ar Lielbritāniju,” teica Austrijas finanšu ministre.


Kā šīs naudas atmazgāšanas valstiņas, kurām ir attiecināmi Lielbritānijas likumi, Fektere minēja Kaimanu salas, Britu Virdžīnas un Gibraltāru.

Fektere intervijas sniegusi dienu pirms Dublinā notiekošas neformālās Eiropas Savienības (ES) finanšu ministru tikšanās, kur kā viena no prioritātēm paredzēta Lielbritānijas, Francijas, Vācijas, Itālijas un Spānijas iniciatīva, vienoties par vienotu automātisku datu apmaiņas sistēmu par ārzemnieku banku kontu informāciju.

Fektere norādījusi, ka plānotais priekšlikums par banku kontu datu apmaiņu starp valstīm esot ielaušanas privātos datos.

Ministru divu dienu ilgajā tikšanās reizē galvenā uzmanība gan tiks pievērsta Kiprai.

Latviju ECOFIN pārstāvēs finanšu ministrs Andris Vilks (V) un Latvijas Bankas pārstāvji. Sanāksmes laikā plānota viedokļu apmaiņa un diskusijas par šā brīža ekonomikas un finanšu situāciju ES un iespējamiem tālākiem risinājumiem tās stabilizēšanai, kā arī situācijas uzlabošanai un pilnveidošanai, ņemot vērā nesenos pavērsienus dažās ES dalībvalstīs un ES kopumā.

Jau ziņots, ka trešdien Kipras valdība paziņoja, ka tai valsts glābšanai būs nepieciešami vēl 6 miljardi eiro (4,2 miljardi latu).


Написать комментарий