Grieķijā bez darba gandrīz trešdaļa

foto: viza.md
foto: viza.md

Parādu krīzes nomocītajā Grieķijā bezdarba līmenis janvāri sasniedzis 27,2%. Gada griezumā bezdarba līmenis palielinājies par 5,7%, liecina valsts statistikas biroja Elstat aplēses.

Salīdzinājumā ar decembri bezdarbs Grieķijā palielinājies par 1,5 procentpunktiem. Mēneša laikā valstī darbu zaudēja 95 tūkstošo cilvēku. Kopumā bez darba Grieķijā ir 1,3 miljoni cilvēki, no kuriem 281 tūkstotis darbu zaudējuši aizvadītā gada laikā. Tikmēr vidējais bezdarba līmenis eirozonā sasniedzis 12%.

Smagākā situācija saistīta ar jauniešu bezdarbu. Vecuma grupā no 15 līdz 24 gadiem bez darba ir vairāk nekā puse jeb 59,3% iedzīvotāju. Augsts bezdarba līmenis (34,2%) ir arī vecuma grupā no 25 līdz 34 gadiem.

Db.lv jau vēstīja, ka martā Starptautiskais finanšu institūts (IIF) pavēstīja, kaGrieķijai uzstādīti nesasniedzami fiskālie mērķi un valstij, visticamāk, būs nepieciešams papildus finansējums.

Grieķija saņēmusi starptautisko aizdevumu 240 miljardu eiro apmērā, kā arī tai norakstītas parādsaistības 100 miljardu eiro apmērā. Neskatoties uz to, joprojām pastāv bažas par valsts nākotni.

 


Написать комментарий