Daugavpils deputāti, iedzīvotāji un kaimiņpagastu pārstāvji atbalstīja lielveikala būvniecību Grīvā 1

11.aprīlī notikušās Daugavpils pilsētas domes kārtējās sēdes laikā deputāti apstiprināja publiskās apspriešanas rezultātus par lielveikala būvniecības ieceri Lielā ielā 136, Grīvā.

Tādējādi gan iedzīvotāji, gan deputāti atbalstīja lielveikala būvniecības ieceri, par kura nepieciešamību mikrorajona iedzīvotāji runāja jau sen.

Prezentācijas gaitā būvniecības ieceres ierosinātājas SIA „Žabo” pārstāvji parādīja deputātiem, kā izskatās veikals šobrīd un kāda būs jaunā ēka, kas piegulēs kaimiņēkai, ievērojot mikrorajona apbūves principu.

Tiek plānots, ka ēkas platība būs ap 250 m2, pirmajā stāvā atradīsies tirdzniecības telpas, otrajā – biroji, paredzēta vieta arī konditorejas ceham. Veikalam būs divas galvenās un viena dienesta ieeja, apmeklētājiem domātā ieeja atradīsies no Brjanskas ielas puses. Pie lielveikala paredzēta vieta stāvlaukumam, kurā būs vieta 9 automašīnām, stāvlaukums atradīsies uz pašvaldības iznomātās zemes.

Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja Svetlana Krjukova paziņoja, ka ieplānotā būvniecība atbilst zemes izmantošanas apstiprinātajam mērķim. Būvniecības ieceri apstiprinājusi Būvniecības komisija, pēc kā tika veikta publiskā apspriešana, kuras gaitā saņemta pilsētnieku un kaimiņpagastu iedzīvotāju aizpildītā 171 aptaujas lapa: visi izteikušies par būvniecības ieceres īstenošanu.

S.Krjukova paziņoja, ka tagad būvniecības ieceres ierosinātājam jāizstrādā un jāapstiprina tehniskais projekts, jāsaņem būvatļauja. Pašvaldības interesēs ir, lai būvniecība tiktu uzsākta pēc iespējas ātrāk, bet tas būs atkarīgs no būvniecības ieceres ierosinātāja iespējām.
 


Написать комментарий

Vareni gan, lielveikals un 9 automašīnas varēs novietot!