V.Arbidāns: Tiklīdz nokusīs sniegs, viss atgriezīsies savās sliedēs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daudzi daugavpilieši pamanījuši, ka stārķi jau atgriezušies no dienvidiem. Šonedēļ uz Šūņu ezeru atlidojusi balto stārķu kāsis, piesaistot pilsētnieku uzmanību.

Dienvidlatgales virsmežniecības inženieris medību jautājumos Viesturs Arbidāns pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pašlaik atlidojuši spēcīgākie un izturīgākie stārķi, kuri ar nodomu uzturas pie ūdenskrātuvēm – ezeriem un upēm, atrod dzīvībai nepieciešamo ūdeni un barību (vardes, nelielas zivis). Biezas sniega segas dēļ laukā viņiem esot gūti sameklēt sev barību. Tādēļ cilvēki šajā gadījumā var palīdzēt, piebarojot putnus ar zivīm, kā to dara daži zvejnieki.

Tomēr Dienvidlatgales virsmežniecības inženieris medību jautājumos brīdina iedzīvotājus, kuri vēlas piebarot putnus, tuvojoties viņiem pārāk tuvu, ka stārķi var būt bīstami, jo var uzbrukt gan maziem bērniem, gan pieaugušajiem cilvēkiem. Eksperts atzīmēja, ka, protams, nav jākrīt panikā, bet nav arī jāiejaucas dabas procesos. Tiklīdz nokusīs sniegs, viss atgriezīsies savās sliedēs, uzskata Viesturs Arbidāns.


Написать комментарий