Četri Daugavpils kori cīnīsies par tiesībām piedalīties Dziesmu svētkos

No šī gada 30.jūnija līdz 7.julijam Rīgā norisināsies XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki, gatavojoties kuriem notiek dažādi pasākumi.

Vairākās koru un deju kolektīvu skatēs tiek atlasīti labākie, kuri pārstāvēs savu pilsētu, novadu vai reģionu šajā valsts kultūras dzīves nozīmīgajā pasākumā.

Diriģents un mūzikas pasniedzējs Jevgeņijs Ustinskovs paziņoja, ka sestdien, 13.aprīlī, Vienības nama koncertzālē notiks Dienvidlatgales reģiona koru skate, kurā piedalīsies arī četri kolektīvi no Daugavpils: jauktais koris „Daugava”, sieviešu koris „Rūta”, vīriešu koris „Forte” un 13.vidusskolas koris „Nojauta”. 

Tāpat pārējo 14 dalībnieku vidū uzstāsies kolektīvi no Preiļiem, Aglonas, Krāslavas, Līvāniem, kā arī no Daugavpils un Ilūkstes novadiem. Katrs no koriem izpildīs trīs dziesmas un cīnīsies par tiesībām piedalīties Dziesmu svētku noslēguma koncertā, biļetes uz kuru jau gandrīz izpārdotas.

Skates dalībniekus vērtēs kompetenta žūrija – Dziesmu svētku noslēguma koncerta mākslinieciskie vadītāji Kaspars Ādamsons, Romāns Vanags, Aira Birziņa, Ivars Cinkuss, Mārtiņš Klišāns.

Visi interesenti tiek aicināti izbaudīt Daugavpils kolektīvu uzstāšanos, apmeklējot skati, kas sāksies plkst.17:00. Ieeja par brīvu.

Parasti Dziesmu svētkos pulcējas labākie Latvijas kori un deju kolektīvi. Pasākuma pēdējā dienā Rīgas centrā notiek tā dalībnieku svētku gājiens, bet vakarā Mežaparka estrādē sākas liels koncerts. Starp citu, nevienā cita pasaules valstī nav šāda veida amatieru dziesmu un deju kolektīvu svētku.
 


Написать комментарий