Daugavpils kļūst par „pilsētu-dārzu”: ierosinātas apzaļumošanas idejas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

8.aprīlī Daugavpils pilsētas domē notikušās preses konferences gaitā žurnālistiem prezentēja pilsētas puķu noformējuma un apzaļumošanas idejas, tomēr, izrādījās, ka 15 minūšu ilgajā prezentācijā vairākas iekļautas idejas ir ieplānotas, bet finansējums to īstenošanai pagaidām nav iedalīts. 

Prezentācijas laikā netika minētas summas, kuras izmaksās apzaļumošanas darbi un cik varētu maksāt ierosināto ideju īstenošana, tika paziņots, ka esot noslēgts līgums ar pašvaldības uzņēmumu „Labiekārtošana-D” par vasaras augu audzēšanu un nepieciešamiem darbiem. Tika paziņots, ka deleģēšanas līgums ar uzņēmumu noslēgts līdz 1.jūlijam, tādēļ nepieciešamo darbu finansējums iedalīts līdz minētajam laika posmam. Speciālisti apliecināja, ka, neskatoties uz augstākminēto, šogad pilsētas ielās būšot vairāk puķu.

Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta teritorijas plānotāja Katrīna Ziļa prezentācijas gaitā paziņoja, ka šogad tika mainīta sistēma, un departaments piedāvā jau izstrādātas idejas un projektus, kuru izmaksas ir zināmas. Šajā sakarā projekti var tikt īstenoti, tiklīdz tiem tiks iedalīts finansējums. „Tās ir reālas ieceres, kuras var tikt realizētas, ja būs finansējums, viss tika aprēķināts līdz santīmam. Ja pilsētnieki atbalstīs idejas, meklēsim līdzekļus, lai tās īstenotu vismaz nākamgad”, - komentēja prezentāciju vicemērs Līvija Jankovska.

Uz lūgumu paskaidrot, kas tiks īstenots šogad un kuras ieceres tā arī paliks ideju līmenī, mums atbildēja, ka esošajā budžetā esot iekļauta puķu iestādīšana puķu dobēs, konstrukcijās, piramīdās.

Kad varētu tik izlemts jautājums par papildfinansējumu vismaz kādai prezentācijā iekļautajai idejai, žurnālistiem netika paziņots. Jāatzīmē, ka prezentācijā tika iekļauti apļveidu krustojumos paredzēto kompozīciju uzlabošanas darbi, gar Rīgas ielu esošās zaļās zonas rekonstrukcija, sausās strūklakas iekārtošana pilsēta centrā vai Centrālajā parkā, lielā pušķa izveide Jaunlaulāto alejā.



Написать комментарий