Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde atskaitījās par 2012.gadā paveikto

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ir iesniegto atskaiti, 2012.gadā tika rīkoti vairāki kultūras pasākumi, kuros aktīvi piedalījās iedzīvotāji, pilsētas iestādes, valsts un sabiedriskās organizācijas, pašvaldības biedrības.

Daugavpils kultūras dzīves nozīmīgāko notikumu vidū tika minēts Starptautiskais masku festivāls, Solomona Mihoelsa dienas, Pilsētas svētki, kuri tika veltīti sportam un mūzikai, kārtējais Marka Rotko plenērs, kurā piedalījās 15 mākslinieki no deviņām valstīm.

Kā arī mūsu pilsētā tika rīkotas tradicionālās Dzejas dienas, Mākslas dienas, notika deju un vokālo kolektīvu skates un konkursi, tika svinētas Lieldienas, Līgo svētki, Republikas Neatkarības proklamēšana diena, Ziemassvētki un Jaunais gads.

Sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamentu Kultūras pārvalde turpināja starptautisko projektu īstenošanu, kā arī aktīvi strādāja pie Marka Rotko mākslas centra izveides Cietoksnī, izstrādājot tā stratēģiju, logo un ekspozīcijas plānu 5 gadiem.

Pērn Kultūras pārvaldei tika iedalīti 495 803 lati, 230 956 lati tika izmantoti Marka Rotko mākslas centra uzturēšanai, 4 897 lati kā dotācija bija iedalīti Dziesmu un deju svētku dalībniekiem, 12 000 latus izmaksāja latgaliešu mākslas veltītā Kultūrkapitāla fonda projekta īstenošana, 986 latus – Mihoelsa dienu rīkošana.

Sakarā ar multikultūras centra izveidi Kultūras pārvaldes izdevumi salīdzinājumā ar 2011.gadu palielinājās par 2,3%. M.Rotko mākslas centra darbinieku štata palielināšana izmaksāja 26 410 latus. Kopumā jaunā mākslas centra izveide pērn izmaksāja 152 813 latus.


Написать комментарий