Marka Rotko mākslas centra atklāšana Daugavpilī būs aprīļa nozīmīgākais pasākums

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Mazāk par trijām nedēļām ir palicis līdz Marko Rotko mākslas centra atklāšanai Daugavpils cietoksnī. Jau ir sastādīta svinīgo pasākumu programma.

Atklāšanas pasākuma ietvaros notiks arī diskusija par centra nozīmīgumu, diskusijai varēs sekot Latvijas televīzijas ēterā.

Centra direktors Aleksejs Burunovs Kultūras pārvaldes preses konferencē pastāstīja, ka atklāšanas ceremonijā piedalīsies vairāk nekā 200 ciemiņi, to starpā būs politiķi, ierēdņi, Eirokomisijas pārstāvji, mākslas zinātnieki, muzikanti, žurnālisti un slavenā gleznotāja bērni -  Keita un Kristofers Rotko.

Pilsētas iedzīvotājus tajā atklāšanas vakarā sagaida patīkams pārsteigums, uzstāsies slavenais somu akordeonists Kimmo Pohjonens. Kimmo Pohjonens ir viens no ievērojamākajiem un pieprasītākajiem mūsdienu somu mūziķiem. Viņš meistarīgi apvieno akordeonu ar mūsdienu tehnoloģijām, Pohjonens veido folk, roka, deju, teātra, eksperimentālās un klasiskās mūzikas savienojumus. Tādā veidā muzikants improvizē jau vairāk nekā 20 gadus. Koncerts sāksies 24.aprīli plkst.20:30.

25.aprīlī no plkst 10:00 – 17.00 visi varēs apmeklēt Rotko centru par ļoti zemām cenām. Ieejas biļetes maksās vienu latu, mākslinieka oriģināldarbus varēs apskatīt par 2 latiem.

Pēc Alekseja Burunova teiktā uz doto brīdi centrs jau ir gatavs darbam, ir izskatīti visi saimnieciskās nozares jautājumi, nokomplicēts darba kolektīvs. Atklāšanas ceremonijā drošības nodrošināšanai piedalīsies arī Valts policijas un drošības policijas darbinieki.

Žurnālistiem pagaidām nekas nav teikts par gleznotāja oriģināldarba piegādes datumiem. Tas ir saistīts ar noslēgtā starptautiskā līguma noteikumiem, kurš paredz šīs informācijas neizpaušanu.


Написать комментарий