Dombrovskis ielūdz Medvedevu apmeklēt Latviju

foto: Valsts kanceleja
foto: Valsts kanceleja

Premjers Valdis Dombrovskis (V) piektdien, tiekoties ar Krievijas valdības vadītāju Dmitriju Medvedevu, ielūdzis viņu apmeklēt Latviju.

Amatpersonu tikšanās laikā galvenais sarunas temats bijis ekonomika un abu valstu sadarbības uzlabošana, intervijā "Latvijas Radio" sacīja Dombrovskis.

Sarunas pamatā bijuši ekonomikas un transporta jautājumi. Latvijas puse aktualizējusi vairākus jautājumus, kas skar transporta attīstību un dzelzceļa infrastruktūru, kā arī robežas šķērsošanas vietu caurlaides spēju uzlabošanu un abu valstu pierobežas teritorijās dzīvojošo savstarpējo braucienu vienkāršošanu. Tāpat pārrunāti aktuālie jautājumi par lauksaimniecības eksportu uz Krieviju, sertificēšanu un pārbaudēm saistībā ar uzņēmumu atbilstību Krievijas muitas prasībām.

Latvija informējusi arī par turpmākajiem soļiem gāzes tirgus liberalizācijas jautājumā, un no Krievijas puses neesot bijuši nekādi uzstādījumi, apgalvoja premjers.

"Saruna bija ļoti pozitīva un konstruktīva," rezumēja premjers.

Viņš arī uzaicinājis Medvedevu apmeklēt Latviju, kurš apliecinājis, ka ir "atvērts šim uzaicinājumam".

Šī bija pirmā abu valstu premjeru tikšanās.

Jau ziņots, ka Medvedevs iepriekš ielūdza Dombrovski piedalīties Baltijas jūras valstu padomes sanāksmē Sanktpēterburgā. Samita prezidējošā valsts mainās katru gadu, pērn tā bija Vācija, bet šogad - Krievija. 

Iepriekš Dombrovskis no Krievijas vēstnieka Latvijā saņēma ielūgumu piedalīties šajā forumā, tomēr skaidrības par iespējamo divpusējo tikšanos ar Medvedevu vēl nebija.

Galvenie samita sarunu virzieni būs saistīti ar vidi, Baltijas jūras veselību un ekosistēmu, kā arī ilgtspējīgu resursu izmantošanu. Tāpat aktuāls jautājums Baltijas jūras reģionam ir līdzšinējās ekonomiskās sadarbības paplašināšana un tirdzniecības šķēršļu mazināšana.


Написать комментарий