Pupurs: Rietumvalstis varētu «savākt» daļu mūsu nepilsoņu

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Latvija divdesmit divus gadus pakļāvīgi izpilda Eiropas Savienības direktīvas un ASV prasības, tad kādēļ nepalūgt rietumvalstīm palīdzēt mūsu valstij atrisināt nepilsoņu problēmu, intervijā radio Baltkom rīta programmā izteicās "Visu Latvijai!" valdes loceklis Konstantīns Pupurs.

"Es pats biju imigrants, dzīvoju ASV divdesmit trīs gadus, dienēju armijā. Mēs pildījām ASV un ES direktīvas. Mēs bijām paipuisīši. Un kādēļ tad lai viņi mums nepalīdzētu atrisināt šo jautājumu un noņemt spriedzi? Kāpēc gan ASV, kas ir imigrantu valsts, kā arī Kanāda, nevarētu paņemt daļu nepilsoņu pie sevis? Automātiski piešķirot "zaļo karti" tiem, kuri vēlas izbraukt no valsts," teica Pupurs.

Pēc viņa teiktā, ir daudz cilvēku, kuri ar prieku šo iespēju izmantotu. "Mēs jau esam piespieduši pamest valsti 350 tūkstošus cilvēku, kuri nekad neatgriezīsies. Tad lai izbrauc nepilsoņi, kuriem šeit viss nepapīk," piebilda "Visu Latvijai!" valdes loceklis.

Pupurs arī norādīja, ka nepilsoņu statuss ir pašu nepilsoņu problēma. "Nepilsoņi parāda savu attieksmi pret Latviju tieši ar to, ka nav pilsoņi. Viņi taču var aiziet un nokārtot pilsonības eksāmenu," intervijā radio Baltkom norādīja Pupurs.


Написать комментарий