Sabiedrības integrācijas fonda finansētie latviešu valodas kursi Daugavpils 10. vidusskolā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils 10. vidusskolā no 2012. gada novembra līdz 2013. gada jūlijam ieskaitot notiek Sabiedrības integrācijas fonda finansētie latviešu valodas kursi cilvēkiem, kuru dzimtā valoda nav latviešu valoda.

Projekta ietvaros savas valsts valodas prasmes ir iespēja pilnveidot 120 cilvēkiem, kursus jau ir pabeiguši 45 cilvēki, pašreiz mācās 45 cilvēki un 29. aprīlī mācības uzsāks vēl 30 cilvēki (pēdējās divas grupas). Primārā mērķauditorija ir strādājošie jaunieši līdz 25 gadu vecumam .

Kursos valodas prasmes pilnveido skolēnu vecāki, skolu jau beigušie skolēni un citi strādājošie pilsētas iedzīvotāji, kam ir nepieciešamība un vēlme pilnveidot savas latviešu valodas prasmes. Nodarbības apmeklē pirmskolas izglītības iestāžu darbinieki, tirdzniecības darbinieki, mediķi, skolotāji, biroju darbinieki un citas profesionālās grupas. Kursu sākumā teik veikts diagnosticējošs tests, uz kura rezultātu pamata  tiek veidotas grupas, atbilstoši dalībnieku valodas prasmju līmenim, noslēgumā kursanti veic nobeiguma pārbaudes testu un saņem apliecību par to, ka ir apguvuši 100 stundu valodas prasmju pilnveides programmu. Kursos apgūtās zināšanas un iegūtās prasmes palīdz konkurēt darba tirgū , iegūt augstāku valsts valodas prasmes līmeni vai Latvijas Republikas pilsonību, skolēnu vecākiem veicina labāku vispārizglītojošās skolas mācību materiāla izpratni un veiksmīgāku līdzdalību savu bērnu mācību vielas apguvē.

Papildinformācija par kursu norisi un papilduzņemšanu pēdējās divās grupās pa tālruņiem: 26482260, 26562723.


Написать комментарий