Plūdus prognozē «tradicionālajās vietās» pie Gaujas un Daugavas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šogad glābēji plūdus paredz "tradicionālajās vietās", kur upes arī iepriekšējos gados izgājušas no krastiem, - pie Gauja un Daugavas, trešdien intervijā Latvijas Radio atzina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons.

Viņš pastāstīja, ka vižņu sastrēgumi var veidoties Daugavā, lejpus Daugavpils, un tradicionāli plūdi var draudēt Jēkabpils, Pļaviņu apkaimēs, "kur varam gaidīt problēmas" un upe var iziet ārā no krastiem.

Tāpat plūdi gaidāmi Gaujā, vietās, kur plūdi bijuši iepriekš – pie Ādažiem, Carnikavas novadā. Tāpat apdraudēta Ogres lejtecē.

Jau ziņots, ka straujāka sniega kušana un ūdens līmeņa paaugstināšanās un ledus iešana upēs sāksies aprīļa sākumā, ziemeļaustrumu upēs - pat aprīļa otrās dekādes beigās.

Ledus uzlūšanas sākums Kurzemes un Zemgales upēs gaidāms aprīļa pirmās dekādes otrajā pusē. Daugavā, mazajās Latgales upēs, kā arī straujākajos Vidzemes upju posmos - otrās dekādes pirmajā pusē, bet Latvijas ziemeļaustrumu daļas upēs – aprīļa otrās dekādes beigās.


Написать комментарий