“La Stampa”: Berezovskis mīlēja vīnu, sievietes, bet vairāk par visu – naudu

foto: warnet.ws
foto: warnet.ws

Ar Borisa Berezovska nāvi ir noslēdzies vesels laikmets, tā raksta Marks Franketi laikrakstā "La Stampa".

Franketi stāsta, ka daudzkārt ticies ar Berezovski deviņdesmito gadu beigās, kad viņš atradās varas augstumos. "Cilvēks ar ciešiem sakariem Kremlī un iedzimtām intriganta spējām. Viņa "klubs" atradās Maskavā, cara laika ēkā, kas līdzinājās mini Kremlim. Šis labas dzīves tīkotājs cienīja dārgus vīnus un jaunu ,skaistu sieviešu kompāniju. Sievietes un politika bija lielākā viņa dzīves kaislība," raksta publicists.

Kā tuvs Berezovska draugs Franketi norādija uz to, ka nelaiķis mīlēja varu un sazvērestības, viņš neesmot bijis uzņēmējs, bet gan stratēģis, kura izcilais prāts bija ideju pilns. Viņam vienmēr vajadzēja atrasties uzmanības centrā. Berezovskis deva priekšroku intelektuālām sarunām un mīlēja cilvēkus, kuri atbalstīja viņa idejas, bet necieta pielīdējus.

Publikācijas autors arī norāda, ka Berezovskim politika un intrigas bija kā sava veida narkotika. "Mēs uzvarējām," teica Berezovskis pēc tam, kad Jeļcins 1999.gadā par savu pēcteci iecēla Vladimiru Putinu. "Šī ir pati labākā valsts pasaulē, un mums ir pats labākais prezidents". Taču Putins kļuva par pašu lielāko kļūdu eks-miljardiera dzīvē. Kad Berezovkis iekļuva Putina nemīlamo cilvēku sarakstā, viņš atteicās spert soli atpakaļ, kļūdaini domājot, ka ir gana varens un var pārspēt prezidentu. 2000.gadā, atrodoties uz aresta robežas, Berezovskis aizbēga uz Londonu.

"Trimdā viņš turpināja neklātienē piedalīties Krievijas politikā, jo nespēja samierināties ar varas zaudēšanu. Putina gāšana kļuva par viņa dzīves mērķi, tāpēc viņš kļuva par Kremļa ienaidnieku Nr.1," saka Franketi.

Pagājušajā gadā viņš esot apjautājies Berezovskim par viņa finansiālo situāciju, uz ko saņēmis atbildi, ka viņam ir lielas problēmas. Un tas esot bijis vēl pirms tam, kad Berezovskis zaudēja tiesas procesā pret Romānu Abramoviču.

"Pēc Londonas tiesas viņš atradās depresijā, reti izgāja no mājām, neatbildēja uz telefona zvaniem. Viņš sūtīja tikai ziņas, teica viens no Berezovska tuviem draugiem. Es viņu negad nebiju redzējis tik sliktā stāvoklī. Viņš pazaudēja visu uz jutās uzvarēts. Viņa nāve - tās ir ēras beigas," teikts publikācijā laikrakstam "La Stampa".


Написать комментарий