Spānijā sagaida pavasari un dedzina Merkeles lelli

foto: zimbio.com
foto: zimbio.com

Katru gadu Spānijas pilsētas Valensijas iedzīvotāji pavasari sagaida ar krāšņo Las Fallas festivālu. Pavasara atnākšana pilsētā tiek atzīmēta ar uguņošanu un dažādiem mākslas un kultūras pasākumiem.

Tradicionāli festivāls ilgst no 15. līdz 20. martam un tiek noslēgts ar lielu ugunskuru izveidošanu, kuros pēc tam tiek sadedzinātas lelles sauktas par Ninots. Lelles satīriskā veidā nereti attēlo dažādus politiķus vai citas sabiedrībā zināmas, bet pretrunīgas personības.

Festivāla laikā Valensiju pārpludina ārvalstu tūristi, kas vēlas redzēt grandiozo izrādi. Šogad pilsētā tikuši izveidoti aptuveni 300 lielas un mazākas instalācijas un lelles, kas visas sadedzinātas, tādējādi simbolizējot atteikšanos no vecā.

Šogad pasākumā bijušas redzamas arī eirozonas krīzes atblāzmas. Atsevišķām lellēm bija piešķirti dažādu zināmu politiķu vaibsti. Tā, piemēram, Valensijas iedzīvotāji «sadedzinājuši» Vācijas kancleri Angelu Merkeli un Spānijas premjeru Mariano Rahoju. Vācijas kanclere bieži tikusi vainota pastāvēšanā uz stingriem taupības pasākumiem, bet Spānijas premjers – taupības režīma ieviešanā šajā valstī.


Написать комментарий