500 mājsaimniecībās monitorēs elektroenerģijas patēriņu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

AS Latvenergo 1. aprīlī pabeigs viedo tehnoloģiju iekārtu uzstādīšanu energoefektivitātes pilotprojektam mājsaimniecībās.

Projekta ietvaros atlasītas 500 mājsaimniecības, kurās tiks monitorēts elektroenerģijas patēriņš, informēja Latvenergo pārstāvji.

Projekts tiek īstenots ar Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzfinansējumu 146 tūkstošu latu apjomā jeb 60% no kopējām izmaksām.

Lai veicinātu mājsaimniecību aktīvu līdzdalību energoefektivitātes un vides saglabāšanas pasākumos, nodrošinātu projektā iekļautās mājsaimniecības ar informāciju par faktisko elektroenerģijas patēriņu, faktisko izmantošanas laiku un radīto oglekļa dioksīda emisiju apjomu, kā arī izvērtētu viedo mērīšanas sistēmu potenciālu patērētāju paradumu maiņai un energoefektivitātes veicināšanai, AS Latvenergo 500 Latvijas mājsaimniecībās realizē viedo tehnoloģiju ieviešanas pilotprojektu.

Projekta gaitā mājsaimniecībās tiek uzstādīti 500 attālināti nolasāmi viedie elektroenerģijas skaitītāji. 35 projektā iesaistītajām mājsaimniecībām izsniegti inovatīvi mājas energomonitoru komplekti, kas nodrošina iespēju klientam sekot līdzi 6 sadzīves elektroierīču patēriņam un tās vadīt gan mājas energomonitorā, gan arī attālināti izmantojot interneta pārlūku un viedtālruņu aplikāciju. Savukārt pusei no projektā iesaistītajām mājsaimniecībām, lai veicinātu to labāku izpratni par mājsaimniecībā esošo sadzīves elektroierīču patēriņu un tās aktīvāk iesaistītu energoefektivitātes pasākumos, tiek izsniegti enerģijas patēriņa mērītāji. Tā ir vienkārša, rozetē ievietojama mērierīce, kas ataino tai pieslēgtas sadzīves elektroierīces elektroenerģijas patēriņu.

Projektā iekļautās 500 mājsaimniecības tika atlasītas pēc vidējā gada patēriņa. Tas darīts, lai varētu izvērtēt, ar kādu elektroenerģijas patēriņa līmeni ir lietderīgi izmantot viedās tehnoloģijas un kādu ietekmi energoefektivitātes veicināšanā tās var sniegt


Написать комментарий