Latvijas kērlingistēm divi zaudējumi PČ otrajā dienā

foto: F64
foto: F64

Divus zaudējumus pasaules čempionātā kērlingā sievietēm, kas risinās Rīgā, svētdien piedzīvoja Latvijas komanda.

Dienas pirmajā spēlē Latvijas kērlingistes ar 5-7 piekāpās spēcīgajai Kanādas vienībai. Kanādas kērlingistes punktus guva tikai trīs endos, taču tas bija pietiekami uzvarai.

Savukārt vakara sesijā savā otrajā dienas spēlē Latvija dramatisma pilnā cīņā ar 8-11 piekāpās arī Japānai. Japānietes mača sākumā pēc diviem endiem izvirzījās vadībā ar 4-0, taču pēc labi aizvadītā sestā enda Latvija izlīdzināja rezultātu 6-6. Nākamajos endos komandas apmainījās ar diviem punktiem, bet pēc devītā enda Japāna bija vadībā ar 9-8. Pēdējā geimā japānietes guva vēl divus punktus, nodrošinot uzvaru spēlē ar 11-8.

Atgādinām, ka sestdien pasaules čempionātu mājinieces Latvijas kērlingistes sāka ar zaudējumu 4-7 spēlē pret Zviedriju.

Vēl svētdien citās spēlēs rīta sesijā Japāna ar 6-4 uzvarēja Dāniju, bet Vācija ar 6-5 uzvarēja ASV. Savukārt dienas sesijā Šveice ar 8-5 uzvarēja Ķīnu, Zviedrija ar 11-2 pārliecinoši apspēlēja Skotiju, bet Krievija ar 9-4 pārspēja Itāliju.

Vakara sesijā vēl Skotija ar 9-2 pārliecinoši uzvarēja vācietes, Kanāda bez lielām problēmām ar 8-2 apspēlēja Dāniju, bet Zviedrija nosargāja uzvaru 9-9 pār ASV.

Pasaules čempionāta turpinājumā Latvija pirmdien tiksies ar Itāliju un Vāciju, otrdien – ar Krieviju un Skotiju, trešdien – ar ASV un Ķīnu, bet ceturtdien – ar Šveici un Dāniju.

Latvijas komanda pasaules čempionātā ir Jelgavas kērlinga kluba vienība – kapteine Ivetu Stašu-Šaršūni, kā arī Dace Munča, Ieva Krusta, Zanda Bikše un Una Ģērmane.


Написать комментарий