V. Radionovs: intrigas, skandāli un izmeklēšana – nav mūsu profils

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Šī gada 17.janvārī telekanāls PRO100TV nosvinēja trešo gadadienu. Mūsu lasītājiem šis kanāls varbūt ir pazīstams pateicoties tādiem raidījumiem kā „Jautājums ar piekasīšanos”, „Kriminal – inform”, „Stilīgi” un citiem raidījumiem.

Par kanāla darbību un raidījuma „Jautājums ar piekasīšanos” darbu pastāstīja vadītājs Vadims Radionovs.

Vadim, pastāstiet lūdz par telekanālu PRO100TV - kāds ir šī kanāla mērķis, ar ko tas atšķiras no citiem kanāliem, un kam ir paredzēts šis kanāls?

Kanāls PRO100TV ir paredzēts iedzīvotājiem, kuri mīl savu brīvo laiku pavadīt mājas. Triju gadu laikā mums izdevās pievērst izglītotu, inteliģentu cilvēku uzmanību. Mēs cenšamies atbilst savam skatītājam. Intrigas, skandāli, izmeklējumi tas nav mūsu profils. Varbūt mūsu uzskati ir nedaudz konservatīvi, bet mēs pret skatītāju attiecamies ar cieņu. Tāpēc mūsu raidījumos nekad nevar saredzēt provokācijas. Mēs organizējam intervijas raidījumā „Jautājums ar piekasīšanos”, bet nekad neaizskaram personības. Tas ir mūsu princips, ar to arī mēs atšķiramies.

Ko, jūsuprāt, nozīmē triju gadu darbības laiks?

Triju gadu laikā mēs kļuvām pazīstami un mūs ciena sabiedrībā. Tas ir redzams pēc raidījuma „Jautājums ar piekasīšanos”. Triju gadu laikā bija novadītas simtiem interviju. Pie mums bija valsts amatpersonas – prezidents, premjerministrs, Saeimas spīķeris, ministri. Bija zinātnieki, publicisti, krievu un rietumu rakstnieki un aktieri. Mūs apciemoja Mihails Efremovs, Aleksandrs Baluevs, Jurijs Stojanovs, Vladimirs Steklovs, Mihails Bojarskis un citi. Katra intervija izsauc rezonansi. Mūsu intervijas citē. Vairāk nekā vienu gadu radio Balkom iziet raidījuma „ Jautājums ar piekasīšanos” radioversija, ko vada Oksana Antonenko. Diemžēl kanālam PRO100TV neizdodas sarunāt ar kompāniju Lattelecom, lai notiktu šī kanāla raidīšana.

Intervijās piedalījās daudz cilvēku, bet uz kādām tēmām Jums personīgi visvairāk patika diskutēt?

Mēs novadījām vairāk nekā 500 intervijas. Visvairāk man patīk runāt par politiku un vēsturi. Oksana Atonenko arī specializējas politikas sfērā ar ekonomikas novirzienu.  Ciemiņi labi zina, ka pie Oksanas nevar iet nesagatavojoties, jo viņa pati gatavojas katri intervijai. Par kultūras daļu atbild Anastasija Ružanska - pie viņas parasti nāk aktieri, rakstnieki. Tāpēc pie Anastasijas ciemiņi diezgan bieži dzied un dejo ēterā.

No kā jūs uzsākāt savu darbību?

Mēs iznācām ēterā 2010.gada janvārī. Tas bija neparasti, jo līdz šim mums nebija pieredzes šajā darbības jomā. Mēs strādājām laikrakstu sfērā. Pirmā intervija bija ar Raimondu Paulu, montāža aizņēma 16 stundas. Šodien raidījuma montāžu mūsu režisors Vladislavs Vasiļjevs veic 15 minūšu laikā. Starpība ir redzama!

Vadim, sakiet, lūdzu, kā jūs domājat ko no jūsu raidījuma gaida skatītāji? Kādas vēstules nāk jums?

Mēs neesam „Dzeltenais” kanāls. Domāju, ka auditorija no mums sagaida aktuālo informāciju. Programma ir paredzēta tiem, kuri vēlas saprast, tā ir mūsu devīze. Mēs apspriežam aktuālus notikumus, analizējam notiekošos procesus. Cenšamies saglabāt objektivitāti, piedāvājot izteikt savas domas visiem procesa dalībniekiem.

Vai bija gadījumi, kad politiķi vai kādas citas personas atteicās sniegt interviju?

Tas notiek ļoti reti. Bija gadījumi, kad nevarēja ierasties noteiktajā datumā un tam bija svarīgi iemesli, bet principiāli mums neviens neatteica. Vienu politologu mēs paši nelaidām ēterā, jo viņš uzvedās neadekvāti. Kliedza uz visiem kanāla darbiniekiem necenzētiem vārdiem un vēlēja visiem nāvi. Iemeslu tam mēs tā arī nesapratām – bija redzams, ka šis cilvēks nav vesels. Tas bija vienīgais incidents, kad mums nācās izraidīt cilvēku. Vienreiz mēs paši atteicamies ņemt interviju tehnisko problēmu dēļ, intervējamā persona bija saprotoša, tāpēc tikšanās notika citā laikā.

Nobeigumā gribas uzprasīt par jūsu plāniem, ko var sagaidīt auditorija?

Mēs plānojam strādāt arī turpmāk, ceram paplašināt auditorijas loku. Zinu, ka mūsu raidījumu skatās arī Daugavpilī un citās Latgales pilsētās. Mēs cenšamies pievērst savu uzmanību Latgales reģionam. Nākotnē mēs plānojam darīt to vēl aktīvāk.


 


Написать комментарий