Deputāti atbalstīja «Marka Rotko mākslas centra» cenas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja Rotko Centra pakalpojumu cenrādi, centra atvēršana notiks 2013.gada 24.aprīlī.

«Marka Rotko mākslas centra» direktors Aleksejs Burunovs paziņoja, ka cenrādī ir ietvertas arī cenas ar atvieglojumiem.
Tā saskaņā ar piedāvāto cenrādi ieejas biļete 4 sektoros, kur var apskatīt oriģināldarbus maksās 6 latus vienai personai. Apmeklējot atsevišķi Rotko oriģināldarbu sektoru ieejas cena būs mazāka – 3,50 Ls un citus sektorus – 2 lati. Skolēniem, studentiem un pensionāriem ieejas maksa būs 3 lati, atsevišķi uz Rotko sektoru – 2 lati, citos sektoros – 1 lats.

Noteikts arī saraksts, kurā ir noteiktas cilvēku kategorijas, kuras varēs apmeklēt centru bezmaksas, izņemot Rotko sektora apmeklēšanu, tā izmaksās 2 latus. Bezmaksas pārējos sektorus varēs apmeklēt pirmskolas vecuma bērni un bērnudārzu audzēkņi, mākslas skolu audzēkņi, pirmās un otrās grupas invalīdi, muzeju darbinieki.

Grupām (10-25 cilvēki) ieeja izmaksās 5,40 latus no cilvēka. Ģimenes biļetes maksās 10 latus, tādu summu maksās ģimenes kur ir divi pieaugušie un divi bērni, un daudzbērnu ģimenes – maksimālais bērnu skaits nav norādīts.

Atlaides ir paredzētas tiem apmeklētājiem, kuri dzima 24.aprīlī un 25.septembrī – tie ir centra atvēršanas datums un Marko Rotko dzimšanas diena. Tie kuri dzims 2013.gada 24.aprīlī (centra atvēršanas dienā) un dzīvos Daugavpilī varēs apmeklēt centru bezmaksas.

Gida pakalpojumi par 1,5h latviešu un krievu valodās izmaksās 7 latus, citās valodās pakalpojumi būs dārgāki. Fotografēšana un videouzņemšana, izņemot oriģināldarbus, maksās 5 un 10 latus atbilstoši. Varēs arī izīrēt centra zāles (izņemot zāli ar oriģināldarbiem) un pagalmu laulības ceremonijas novadīšanai, cenas 70 un 150 lati atbilstoši.

«Marka Rotko mākslas centrs” piedalīsies ikgadējā pasākumā Muzeju nakts, kad ieeja būs bezmaksas, izņemot sektoru ar oriģināldarbiem.

Galīgais lēmums par cenām būs pieņemts domes sēdē 14.martā.


Написать комментарий