Višķu sociālās aprūpes centra darbā vērojamas pozitīvas pārmaiņas

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

Višķu sociālās aprūpes centra vadītāja Veneranda Zeile pastāstīja portāla Gorod.lv korespondentei, ka 2012.gadā centra personāls un klienti izjuta pozitīvas pārmaiņas centra labiekārtošanā, aprīkošanā un darbā.

Piemēram, pagājušā gada oktobrī notika Višķu sociālās aprūpes centra ēkas renovācijas darbi otrās kārtas ietvaros – tika uzstādīts vertikālais pacēlājs invalīdiem, divu tuvumā esošo telpu pārprofilēšana, kas izmaksāja 26,402 latus (minētie līdzekļi tika paredzēti novada domes budžetā). Centra vadītāja atzīmēja, ka minētie jauninājumi būtiski atviegloja centra personāla darbu, jo pirms tam gulošie slimnieki tika uz rokām pārnesti no viena stāva uz citu, bija problēmas arī ar ēdiena piegādi no pagrabtelpām uz klientu istabām.

Kā arī centra labiekārtotajā teritorijā tiks uzstādīta koka lapene brīvā laika pavadīšanai. V.Zeile atzīmēja, ka pirms tam centra klientiem nebija kur paslēpties no tiešajiem saules stariem, bet tagad viņi var izbaudīt brīvo laiku svaigajā gaisā. Lapene izmaksāja 2 022 latus, 850 no kuriem piešķīra Latvijas Mežu attīstības fonds, lapene tika uzstādīta pagājušā gada oktobrī.

Savukārt gada beigās tika iegādāts ģenerators, kura jauda ir 64 kilovati un kurš nepieciešams situācijās, kad notiek elektroenerģijas padeves traucējumi.

Tāpat Višķu sociālās aprūpes centrā tika veikts divu istabu kosmētiskais remonts: istabā 20,8 m2 platībā tika nomainīts grīdas segums, nokrāsotas sienas un griesti, tas izmaksāja 130 latus. Mazākajās telpās – istabā 9,3 m2 platībā – līdzīgi darbi izmaksāja 63 latus. Jāatzīmē, ka kosmētiskā remonta veikšanai netika piesaistīti speciālisti, remontdarbi tika veikti pašu spēkiem.
Kā vēl vienu pozitīvu jauninājumu var minēt nelielas frizētavas izveidi centra otrajā stāvā. Tāpat centra klientu vajadzībām tika iegādātas piecas gultas un matrači, kas izmaksāja 185 latus.

Runājot par šā gada plāniem, V.Zeile minēja, ka centram nepieciešams iekšējās kanalizācijas remonts, klientu istabās esošās elektroinstalācijas maiņa, diemžēl pagaidām šiem darbiem nav iedalīts finansējums, tomēr šāda iespēja tiek apspriesta.
Daugavpils novada domes budžetā paredzēti līdzekļi akas būvniecībai, kas ir ļoti nepieciešama centram, jo elektroapgādes traucējumu rezultātā rodas arī problēmas ar ūdensapgādi. Tiek plānots iegādāties mobilo vannu, kas izmaksās 1200-1400 latus un ar pulti regulējamo gultu, kas izmaksās 750-800 latus.

Veneranda Zeile atzīmēja, ka centra darbinieki un klienti ir ļoti apmierināti ar minētiem jauninājumiem un arī šogad cer uz pozitīvam izmaiņām.


Написать комментарий