Marta sākumā ziema vēl atgādinās par sevi

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Lai gan ir atnācis marts - pirmais pavasara mēnesis, laika apstākļi vairāk atgādina par ziemas klātbūtni, nākamnedēļ naktis vēl būs aukstas un nedēļas beigās gaisa temperatūra atkal pazemināsies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija

Brīvdienās no Skandināvijas pāri Latvijai virzīsies aktīvs ciklons, kura ietekmē piekrastes rajonos ziemeļrietumu vējš sasniegs stipras vētras spēku (25 metri sekundē) un daudzviet gaidāms sniegs, slapjš sniegs, kā arī putenis.

Ciklonam atkāpjoties un dienvidaustrumiem, vējš pakāpeniski pierims, bet līdz ar ziemeļu vējiem Latvijā turpinās ieplūst auksts gaiss, tādēļ naktī uz pirmdienu termometra stabiņš daudzviet pazemināsies līdz -10 un -15 grādu atzīmei. Arī dienas laikā gaisa temperatūra nepārsniegs -5 un -10 grādus, mazliet siltāks būs Kurzemē.

Turpmāk, anticiklona ietekmē biežāk uzspīdēs saule, ievērojami nokrišņi nav gaidāmi un, lai arī naktis vēl būs aukstas, nedēļas vidū dienas laikā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +2 un +7 grādiem.

Savukārt nedēļas beigās, vējam iegriežoties no austrumiem, gaisa temperatūra atkal pazemināsies un vietām gaidāms neliels sniegs.

Sadaļā Laika ziņas - ik dienas raksti par gaidāmo laiku, ērts apdzīvoto vietu meklēšanas rīks, un precīza informācija par gaisa temperatūru, vēja ātrumu un virzienu, iespējamajiem nokrišņiem un gaisa spiedienu.


Написать комментарий