Lielbritānijā ap 20% bērnu dzīvo nabadzībā

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Lielbritānijā ap 20% bērnu dzīvo nabadzībā par to liecina Nacionālās labdarības organizācijas End Child Poverty pētījums, ziņo portāls telegraf.com.ua.

Sīkāka informācija par šo pētījumu iebiedē vēl vairāk: lielākajās Lielbritānijas pilsētās gandrīz puse bērnu dzīvo nelabvēlīgos apstākļos. Tas ir ļoti augsts rādītājs priekš attīstītās valsts.

Smagākā situācija izveidojās Mančestrā: 47% bērnu tiek audzināti maznodrošinātās ģimenēs, dzīves kvalitāte ir ļoti zema, tādu pašu situāciju var novērot arī Belfāstā un Glāzgovā (43%), Birmingemā – 42%.

Londonā situācija ir neviennozīmīga: lielpilsēta ir sadalīta apgabalos. Saskaņā ar pētījuma datiem centrālajos apgabalos (Bethnal Green, Limehouse) nabadzībā dzīvojošo bērnu izrādījās daudz vairāk nekā rietumu apgabalos, piemēram Ričmondas apgabalā.

Envers Solomons, kompānijas priekšsēdētājs, apgalvo, ka aiza starp bagātajiem un nabadzīgiem palielinās. Kompānija sastādīja sociālo karti, pēc kuras var redzēt britu labklājības līmeni. Jo spilgtākā krāsā ir iekrāsota teritorija, jo vairāk nabadzīgo dzīvo šajā teritorijā. Priekšsēdētājs vēršas pie nabadzīgo apgabalu valdības, lai tā veiktu pasākumus situācijas uzlabošanai.

Priekšsēdētājs papildināja, ka ģimenēs, kur vecāki ir spiesti izdzīvot bērni kļūst pieauguši daudz ātrāk, bērni sāk agri strādāt, jo jāpalīdz ģimenei. Pieaugušie cilvēki, kuriem ir vara, jāpalīdz bērniem kļūt par laimīgiem iedzīvotājiem mūsu valstī.


Написать комментарий