Dažviet valstī sniegs atkal pusmetru biezs

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kopš pirmdienas snigšanas daudzviet valstī ir krietni pieaugusi sniega sega, dažviet sasniedzot pat 50 centimetru biezumu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Otrdienas rītā Alūksni klāj 53 centimetrus bieza sniega sega un, kā liecina operatīvā informācija, tur joprojām turpina snigt. Zosēnos sniegs ir 46 centimetrus biezs, bet Priekuļos – 30 centimetrus biezs.


Daudzviet sniega sega pārsniedz 20 centimetrus – Daugavpilī 26 centimetri, Skrīveros – 28 centimetri, Bauskā - 22 centimetri, Ainažos - 23 centimetri. Plānāka sniega sega ir piekrastes rajonā, kur sniegs ir četrus līdz 11 centimetrus biezs. Rīgā sasnidzis 19 centimetrus biezs sniegs.

Sinoptiķu sniegtā informācija liecina, ka vidēji sniega sega augusi par sešiem līdz 10 centimetriem. Daudzviet arī otrdien turpina snigt.

Jau ziņots, ka arī otrdien daudzviet gaidāms sniegs un slapjš sniegs, bet Kurzemes piekrastē būs arī brāzmains vējš. Savukārt nedēļas otrajā pusē nokrišņi pierims un gaidāms jauns aukstuma vilnis, gaisam atdziestot līdz pat -20 grādiem pēc Celsija.

No ceturtdienas virs Latvijas pastiprināsies augsta spiediena apgabals, kura ietekme Latvijā saglabāsies līdz nedēļas beigām. Nokrišņi mitēsies, vējš pierims līdz lēnam un gaisa temperatūra strauji kritīsies: aukstākā nakts būs nakts uz piektdienu, kad Latvijas lielākajā daļā termometra stabiņš noslīdēs līdz -15 un -20 grādiem, citās naktīs vidēji no -12 līdz -17 grādiem.

Mazliet siltāk būs piekrastē. Lai gan dienas laikā biežāk uzspīdēs saule, tomēr gaiss nedēļas izskaņā vairāk par -4 un -9 grādiem neiesils.

Sadaļā Laika ziņas - ik dienas raksti par gaidāmo laiku, ērts apdzīvoto vietu meklēšanas rīks, un precīza informācija par gaisa temperatūru, vēja ātrumu un virzienu, iespējamajiem nokrišņiem un gaisa spiedienu.


Темы: , , ,
Написать комментарий