Iespējams, priekšlaikus nopludināti AIP studiju programmu izvērtējuma audita dati

foto: leadership.ng
foto: leadership.ng

Augstākās izglītības padome (AIP) ir neizpratnē par to, ka plašsaziņas līdzekļu rīcībā nonākusi ierobežotas pieejamības informācija, proti, SIA "Deloitte Latvia" veiktā audita ziņojums par AIP īstenotā Eiropas Sociālā fonda projektu "Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai", aģentūru LETA informēja AIP sekretariātā.

AIP uzskata, ka tas rada iespēju publiskajā telpā nokļūt neatbilstoši interpretētām ziņām, tostarp arī par atsevišķu personu, iespējams, arī Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) spēju saskaņā ar likumdošanā noteikto kārtību nodrošināt atbilstošu ierobežotas pieejamības informācijas glabāšanu un apriti.

AIP apgalvo, ka audita ziņojums, pēc IZM definētā, ir ierobežotas pieejamības informācija, bet tā nonākusi publiskajā telpā. Šo faktu par ziņojuma esamību viņu rīcībā šodien pēcpusdienā apliecinājuši TV3 raidījuma "Nekā personīga" pārstāvji, kuri bija ieradušies uz interviju AIP. Izglītības un zinātnes ministra padomnieks Reinis Tukišs aģentūrai LETA apliecināja, ka audita rezultātiem ir ierobežota pieejamība.

AIP akcentē, ka IZM un izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa publiski paustā informācija apliecinot, ka šī audita rezultāti ir tikai tā veicēja jeb auditorfirmas un pasūtītāja jeb ministrijas rīcībā. Viņi norāda, ka Rektoru padomē Ķīlis apstiprinājis, ka minētā audita rezultāti publiski tiks darīti zināmi tikai nākamās nedēļas sākumā.

AIP esot nopietns pamats uzskatīt, ka, iespējams, kādas no divām personām, kuru rīcībā bija šis ierobežotās pieejamības informācijas ziņojums ir notikusi ierobežotas pieejamības informācijas noplūde vai zagšana. AIP arī akcentē, ka tas nozīmē, ka atbilstoši Latvijas normatīvajam regulējumam nepieciešama tiesībsargājošo institūciju piesaiste, lai pārliecinātos par likumdošanā noteikto normu un procesu ievērošanu. AIP apliecina, ka tās rīcībā nav minētais SIA "Deloitte Latvia" ziņojums un tā nekad līdz šim nav ar tādu iepazīstināta.

Savukārt Izglītības un zinātnes ministrija šodien izsūtīja medijiem paziņojumu par to, ka pirmdien, 18.februārī, plkst.12 notiks izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa preses konference par audita rezultātiem. Preses konference notiks Izglītības un zinātnes ministrijā, 3.stāva Apspriežu zālē.


Написать комментарий