Martins Dukurs triumfē Sočos un iegūst 100 000 eiro

foto: cbc.ca
foto: cbc.ca

Pasaules kausa izcīņas pēdējā posmā skeletonā, kas norisinās Krievijas kūrortpilsētā Sočos, Martins Dukurs izcīnīja savu kārtējo uzvaru, ieguva Pasaules kausu, kā arī 100 000 eiro naudas balvu.

Jāatgādina, ka pirms Soču posma organizatori izraidīja dalībnieku neapmierinātību, nekvalitatīvi sagatavojot ledu. Daudzu valstu pārstāvji pat apsvēra boikotēt Soču posmu, tomēr sacensībās ar ledus kvalitāti viss jau bija līmenī.

Pirmo braucienu Martins Dukurs veica bez acīmredzamām kļūdām un apliecināja savu statusu – labots Aleksandra Tretjakova (4.59) starta rekords (4.57) un finišā 0.17 sekundes priekšā Tretjakovam, kurš kādā no trases daļām pieļāva būtisku kļūdu.

Tomasam Dukuram startā gadījās misēklis, jo kamanas izleca no gropes, taču latvietis laikus paspēja atgriezties un atkārtot startu, kas šoreiz bija sekmīgs. Pašu trasi Tomass veica itin veiksmīgi, tādejādi pēc pirmā brauciena ieņem trešo vietu, atpaliekot no Martina 0.60 sekundes, bet tuvāko sekotāju, amerikāni Džonu Deiliju apsteidzot par 0.10 sekundēm. Pirmajā sešiniekā arī divi Vācijas pārstāvji – Franks Romels šobrīd ieņem piekto vietu, bet Kristofers Grothers ir sestais.

Brāļu Dukuru treneris un tēvs Dainis Dukurs pēc pirmā brauciena atzina: "Otrajā braucienā būs spraiga cīņa, viss vēl ir priekšā. Tomasam bija laime nelaimē, ka paspēja atgriezties un atkārtot startu. Jau no rīta norādīju žūrijai, ka starta grope ir ļoti slikta, pats ledus gan ir sagatavots normālā līmenī. Jānobrauc labi otrie braucieni, tad divi globusi ceļos uz Latviju. Martinam bija dažas kļūdiņas, ja to nebūtu, pārsvars būtu lielāks."


Написать комментарий