Māte un meita dalījās mīlestības stāstos ar daugavpiliešiem un pilsētas viesiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Visu mīlētāju dienā, 14.februārī, viesnīcas Park Hotel Latgola foajē tika atklāta neparasta izstāde. Skanot saksofonam, skatītāju uzmanībai tika piedāvāta mātes un meitas – Alīnas Petkunes un Alises Petkunes izstāde „Mīlestības raksti”.

Viesnīcas direktore Ruta Priede atzīmēja, ka tā esot pirmā reize, kad viesnīcā tiek izstādīti tik jaunas mākslinieces darbi – vienai no darbu autoriem ir tikai 6 gadu un viņa zīmē no pusotra gada vecuma.


Alises Petkunes gleznu galvenais varonis ir mazais indiānis, kura tēls radās pēc multfilmas par indiāņu cilts vadoņa meitu Pokahontasu noskatīšanas. Izstādē piedāvātie darbi veidoti grafikas stilā.

Pēc viņas mātes – Aliņas – vārdiem, viņa veidoja klišejas, kuru pamatā ir meitas ģeniālās skices, tika izmantotas dažādas tehnikas: monotipija, kokgriezumi, kartonogrāfija, litogrāfija. „Es tiešām izbaudīju darbu ar meitas skicēm. Es biju atbildīga par tehnisko daļu – atdzīvināju viņas ģeniālos zīmējumus. Viņa ir mans ideju ģenerators”, - pastāstīja Alīna Petkune.

Uz žurnālistu jautājumu, vai bija grūti strādāt, mazā Alise atbildēja ļoti īsi: „Es centos”. Jaunā māksliniece ir daudzpusīga personība, izņemot gleznošanu, viņai patīk slidot, viņa nodarbojas ar māksliniecisko vingrošanu, baleta dejām, apmeklē džeza studiju un spēlējas ar māsiņām – 6 mēnešus vecu Undīni un 2,5 gadus vecu Simonu. Nākotnē gribētu piedalīties dažādas izstādēs un kļūt par slavenu daiļslidotāju.

Viņas māte Alīna studē Daugavpils universitātē, lai iegūtu mākslas maģistra grādu, nodarbojas ar grafiku, saņem ES fonda stipendiju.  Kā arī atrod laiku ne tikai radošajai darbībai un izstādēm, bet arī savai lielajai un draudzīgai ģimenei. „Esam paraugvecāki, cenšamies palīdzēt bērniem realizēt sevi. Viņi nav iekļauti nekādos rāmjos, vienkārši palīdzam viņiem saprast apkārtējās pasaules iespējas, izmantot tās, saskatīt, ka pasaule ir interesanta un aizraujoša”, - uzskata mamma.
Alīnas Petkunes plānos ir pabeigt studijas, publicēt grāmatu, kurā būtu meitas ilustrācijas, audzināt bērnus un būt laimīgai.



Написать комментарий