Lielbritānijas nodokļu inspekcija zaudēja 3,5 miljardus dolāru

foto: treideri.lv
foto: treideri.lv

Lielbritānijas nodokļu inspekcija zaudēja 2,27 miljardus mārciņu, tas ir 3,5 miljardus dolāru, ziņo portāls korrespondent.net. Par to liecina Lielbritānijas nacionālā audita dienesta veiktie pārbaudījumi.

Auditori paziņoja, ka ap 1,6 miljardiem mārciņu tika zaudēts, kad pilsoņi nelegāli saņēma pabalstus. Atskaitē ir teikts, ka ierēdņi pārmaksāja katrai piektajai personai, kura iesniedza iesniegumu par nodokļu atlikumiem, zaudējumi sastāda 1,4 miljardus mārciņu.
2009.gadā 9% no izmaksātajiem pabalstiem bija izmaksāti nepareizi. Valsts nodokļu inspekcija apgalvoja, ka samazinās 2010.-2011.gadā šo rādītāju līdz 5%, taču kā liecina pētījumi šis rādītājs ir audzis par 850 miljoniem mārciņu.

Pēc pagājušā gada pētījumiem Lielbritānijas nodokļu pabalstu pārskaitījumi sastādīja 30 miljardus mārciņu. Lielākie iztrūkumi bija fiksēti daudzbērnu ģimeņu, uzņēmēju un invalīdu pabalstu maksājumos. Lielbritānijas valdība cenšas samazināt budžeta deficītu.

Pagājušajā gadā Lielbritānijas budžeta ienākumi bija 592 miljardi mārciņu, bet patēriņi – 683 miljardi. Tādā veidā 91 miljardu mārciņu valstij nācās aizņemties.

Atgādinām, ka Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (ESAO) ierosināja pārskatīt noteikumus, kuri regulē nodokļu sistēmu, lai lielie uzņēmumi nevarētu izvairīties no nodokļu maksāšanas.


Написать комментарий