Vairāk nekā 20 Daugavpils un novada skolēni kļūs par pilsētas Domes darbinieku „ēnām”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 13.februārī, Daugavpilī, tāpat kā citās valsts pilsētās, notiks „Ēnu diena”, kuras gaitā skolēniem ir iespēja darba dienas laikā iepazīt pašvaldību, dažādu uzņēmumu un firmu darbinieku darba pienākumus un specifiku.

Domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Andiņa portālam Gorod.lv paziņoja, ka šodien vairāk nekā 20 skolēni no Daugavpils un novada kļūs par Daugavpils pilsētas domes darbinieku „ēnām”.

Trīs cilvēki pieteicās kļūt par pilsētas pašvaldības priekšsēdētājas Žannas Kulakovas „ēnām”, divi – par viņas vietnieka Vitālija Azareviča „ēnām”, viens cilvēks – par Līvijas Jankovskas „ēnu”. Arī pilsētas Domes nodaļas šogad bija aktīvas, tāpēc arī tur šodien viesosies „ēnas”.

Pēc Ineses Andiņas vārdiem, vislielāko interesi skolēni izrādījuši par Pilsētplānošanas un būvniecības departamentu, īpaši ieinteresējis būvinspektora amats, ar kura darba specifiku pieteicās iepazīties 5 skolēni.

Pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova ir pārliecināta, ka tā ir vērtīga pieredze un lieliska prakse, kura noteikti noderēs skolēniem, palīdzēs izvēlēties savu profesiju. „Ceru, ka tā būs laba skola jauniešiem, kuri varēs iepazīties ar speciālistu darbu un saprast, ka šis darbs sastāv ne tikai no lentīšu pārgriešanas un tikšanās reizēm. Tas ir nopietns un laikietilpīgs darbs, dažreiz tā ir rutīna, tomēr bez tās nevar iztikt”, - uzskata Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja.

Pasaulē populārā „Ēnu diena” sniedz skolēniem unikālu iespēju gūt priekšstatu par „savu sapņa darbu” un pārbaudīt ar to saistītos stereotipus. Savukārt organizācijas un uzņēmumi var prezentēt sevi no labākās puses un izvērtēt savu darbu, paskatoties uz to no citas puses.

Pērn par vienu no „Ēnu dienas” pasākumu rīkotāju kļuva Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments, ar kura palīdzību 64 skolēniem bija iespēja kļūt par 14 pilsētas uzņēmumu darbinieku „ēnām”. Vairākas „ēnas” apmeklēja Daugavpils universitāti un valsts struktūras. Kopumā valsts mērogā skolēniem tika piedāvātas 4 899 vakances, bet skolēnu pieteikumu skaits pārsniedza 10 000.


Написать комментарий