Afleka filma “Argo” labākā arī Britu kinoakadēmijas vērtējumā

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

Svētdienas, 10. februāra, vakarā Karaliskajā operas namā Londonā tika pasniegtas prestižās Lielbritānijas Kino un televīzijas mākslu akadēmijas (BAFTA) balvas un kā jau tas bija sagaidāms par labāko tika atzīta Bena Afleka režisētā politiskā drāma"Argo", viņam arī balva par labāko režiju, bet trešā balva par montāžu.

Jāatgādina, ka Afleka filma Argo kā labākā un arī pats režisors saņēmis Zelta globusa balvas, Zelta maska ir nu jau divpadsmitā balva.

Desmit nominācijās izvirzītā režisora Stīvena Spīlberga vēsturiskā drāma Lincoln ("Linkolns"), saņēma tikai vienu balvu nominācijā Labākais aktieris, kuru pasniedza galvenās lomas atveidotājam Danielam Dejam Luisam.

Savukārt labākās aktrises balvu ieguva Emanuela Riva (Emmanuelle Riva) par lomu filmā Mīlestība (Amour). Kannu kinofestivāla galvenās balvas un Eiropas filmu akadēmijas balvu ieguvusī austriešu režisora Mihaēla Hanekes Mīlestība (Amour) tika atzīta par labāko ārzemju filmu.

Par izcilāko britu filmu tika atzīta Džeimsa Bonda sērijas jaunākā filma "Skyfall", bet filmas komponists Tomas Ņūmans saņēma Zelta masku nominācijā labākā oriģinālā mūzika.

Kā labākā animācijas filma Zelta masku saņēma režisoru Marka Andrūsa un Brendas Čepmanes filma Drošsirde (Brave).
Kā labākie aktieri otrā plāna lomās balvas saņēma Kristofs Valcs par lomu filmā Django Unchained un Anna Hetaveja par lomu mūziklā Les Miserables.

Kventins Tarantīno saņēma Zelta masku par scenāriju savam vesternam Django Unchained (Atsvabinātais Džango) nominācijā labākais oriģinālscenārijs.

Balvu par labāko adaptēto scenāriju pasniedza romantiskās komēdijas Optimista stāsts (Silver Linings Playbook) scenārija autoram Deividam O. Raselam.

Par labāko grima mākslinieci tika atzīta Liza Vestkota par darbu pie mūzikla Nožēlojamie (Les Misérables), bet par labāko kostīmu mākslinieci Žaklīna Darena par kostīmiem filmai Anna Kareņina.
Nominācijā labākais operatora darbs balvu saņēma filmas Pī dzīve operators Klaudio Mirande.

11.02.2013 , 09:15

ro", , NRA


Темы: , , ,
Написать комментарий