Astronomi atrada Zemes „dvīni”

foto: sdnnet.ru
foto: sdnnet.ru

Planēta, kur var dzīvot cilvēki atrodas netālu no Zemes. Attālums starp atklāto planētu un Zemi ir pavisam niecīgs – daži gaismas gadi, ziņo portāls meganauka.com.

Šo atklājumu paziņoja zinātnieki no astrofizikas institūta, kuri pēta mazās planētas.

Pundurplanētu pielīdzina zvaigznei, pēc temperatūras šīs zvaigznes ir daudz aukstākās. Salīdzinājumā ar saules sistēmas zvaigznēm šīs zvaigznes ir mazāk spīdošas.

Pētījumu autors Kortnijs Dressings un viņa kolēģi centās noteikt pundurplanētu daudzumu. Bija izpētītas 158 000 zvaigznes, bija pētītas to temperatūras. Izrādījās, ka daudzu pundurplanētu temperatūra bija zemāka, nekā tas bija paredzēts.

60% no pētītajām planētām bija mazākas par Neptūnu, bet trīs no tām ir ļoti līdzīgas Zemei. Pēc matemātiskām aprēķiniem astronomi nāca pie secinājuma, ka ir punduplanētas līdzīgas Zemei un tuvākā no mūsu planētas atrodas 13 gaismas gadu attālumā.

Protams, jaunatklātajās pundurplanētās var valdīt savi eksistēšanas likumi, tā kā planētām ir mazas orbītas, tad ir iespējams, ka tur var apgaismoties tikai viena planētas puse.

Tajā pašā laikā nav jāizslēdz varbūtību, ka atmosfēra un okeāna siltās straumes var variēt ar tumsu mazajās planētās. Atmosfēra pasargā pundurplanētas no ultroviolētajiem stariem, tas nav retums jaunatklātajās planētās.


Написать комментарий