Par pašvaldības nodevām par reklāmas, afišu un sludinājumu izvietošanu Rēzeknē

foto: apollo.lv
foto: apollo.lv

Piektdien, 8.februārī Rēzeknes pilsētas domes deputāti pieņēma lēmumu atbalstīt grozījumus Rēzeknes pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.7 „Par pašvaldības nodevām par reklāmas, afišu, sludinājumu izvietošanu publiskās vietās Rēzeknes pilsētā", informē Rēzeknes portāls. 

Rēzeknes pilsētas domes Būvvaldes Arhitektūras nodaļas vadītāja Lolita Čudare paskaidroja, ka saistošajos noteikumos līdz šim bija noteikta kārtība, kādā Pašvaldība ir tiesīga iekasēt pašvaldības nodevu par reklāmu, afišu, sludinājumu izvietošanu publiskās vietās Rēzeknes pilsētā, veicot grozījumus, un papildinot saistošo noteikumu nosaukumu, tika precizēts, ka šie noteikumi attiecas arī uz priekšvēlēšanu aģitācijas materiāliem. Saistošie noteikumi tika papildināti ar jauniem punktiem, tika noteikts tarifs par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu un norādīta formula, pēc kuras tiek aprēķināta pašvaldības nodeva. Nodevas aprēķins notiks pēc formulas: N=T x R x K x Ld , kur N ir pašvaldības nodeva, T-tarifa likme (2 lati), R- aģitācijas materiālu nesēja laukums, K – aģitācijas materiālu izvietošanas koeficents (0,2), Ld – eksponēšanas ilgums pilnās dienās.

Izmaiņas spēkā esošajos normatīvajos aktos tika ieviestas, sakarā ar to, ka ar 2013.gada 1.janvāri spēku zaudēja Ministru kabineta noteikumi Nr.438 "Noteikumi par maksu, ko pašvaldība iekasē par aģitācijas materiālu izvietošanu pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām, Saeimas vēlēšanām un pašvaldību vēlēšanām" un spēkā stājās 29.11.2012. "Priekšvēlēšanu aģitācijas likums". Likuma normas nosaka, ka jautājumus, kas skar priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu, reglamentē normatīvie akti par reklāmas izvietošanu, līdz ar to radās nepieciešamība papildināt pašvaldības saistošus noteikumus ar normām, kas regulē kārtību, kādā tiek izvietoti priekšvēlēšanu aģitācijas materiāli un aprēķināta pašvaldības nodeva par to izvietošanu.


Темы: , , , ,
Написать комментарий