A.Komarovs: Humora izjūta ir fenomens

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tie, kuri seko līdzi Jautro un atjautīgo kluba organizatoru radošajai darbībai, kā arī ir pilsētas veiksmīgākās komandas „Naša” līdzjutēji, jau pārliecinājušies, ka viņu ambīcijas ir visai pamatotas, tāpēc no viņiem tiek gaidīti jauni pasākumi un sasniegumi.

Jāatzīmē, ka jau šonedēļ pilsētā notiks nebijis pasākums, par kuru, kā arī par komandas „Naša” plāniem portālam Gorod.lv pastāstīja viens no KVN (JAK) rīkotājiem un pasākuma vadītājiem Aleksandrs Komarovs.

- Pastāsti, lūdzu, kāds pasākums gaidāms tuvākajā laikā?

- Tā ir KVN savdabīgā paralēle, ar kuru savulaik mēs sākām ar Aleksandru – tas būs liels divas stundas garš stendaps. Tiks piedāvāts labākais komandas „Naša” materiāls, jo pasākuma dalībnieki ir komandas pārstāvji, kā arī būs daudz jaunu un neredzētu priekšnesumu. Pasākums notiks 8.februārī plkst. 20:00 naktsklubā „Moskva”.

Sakarā ar šo projektu ir daudz plānu, tomēr negribētos atklāt visas kārtis, vienīgais, ko minēšu, 11.februārī visa komanda dodas uz Štutgarti, bet es braucu uz Maskavu uz pārrunām, un, ja viss izdosies, Daugavpilī tiks izveidots kas nebijis.

Visi tiek aicināti uz pasākumu, var iegādāties biļetes, rezervēt galdiņus, atpūsties, - visi, kas iegādāsies biļetes, varēs pēc tam bez maksas palikt uz diskotēku. Gaidām vairākus pilsētas slavenus cilvēkus, sportistus, politiķus, ir uzaicināti mūsu spilgtākie līdzjutēji, piemēram, Vjačeslavs Širjakovs, kurš pēdējo 4 gadu laikā piedalījās visos mūsu pasākumos. Esam no sirds viņam pateicīgi par atbalstu, bez viņa mēs nespētu sasniegt to, ko sasniedzām!

- Saki, līdzu, cik daudz skatītāju jūs kā rīkotāji gaidāt šajā pasākumā?

- Priecāšos, pat ja atnāks divi cilvēki – tā arī ir publika, tāpēc nav starpības, atnāks divi tūkstoši cilvēku vai divi cilvēki – tev vienalga labi jāuzstājas. Vienīgais, klubā ietilpst tikai noteikts cilvēku skaits, bet es nedomāju, ka ar to radīsies problēmas, jo pilsētā ir daudz cilvēku, kuri pret mūsu darbību ir skeptiski noskaņoti.

Pastāv tāds Daugavpils stereotips, ka šeit ir grūti organizēt kādu ar radošo darbību saistītu pasākumu. Var teikt, ka mūsu skatītāji ir ambiciozi. Bet, ja priekšnesums publikai ir iepaticies, tad viss ir kārtībā.

- Pastāsti par jūsu jokiem un humora izjūtu!

- Mūsu humora izjūta ir diezgan gudra, daudz jokojam par politiku, vēsturi, literatūru, tāpēc jābūt zināšanām. Kaut arī bieži vien dzenam muļķīgus jokus, kuri sasmīdina cilvēkus. Humora izjūta ir sarežģīta parādība. Pastāv teorija, ka tā ir fenomens, piemēram, tāpat kā gaisma, jo nav tāda fenomena kā tumsa, tas ir tikai gaismas trūkums, tāpēc humora izjūta vai nu ir, vai tās nav.

- Pastāsti, vai komandas „Naša” kolektīvs ir draudzīgs?

- Sākumā savācāmies kopā tikai sakarā ar KVN, bet pašlaik tas notiek arī tāpat vien – mums ir sava „Kas? Kur? Kad?” komanda un mēs ar visu nodarbojamies kopā. Un, pateicoties šādai saliedētībai, mēs varam strādāt. Mēs neskaužam viens otru, nav tāda, ka kāds viens otram nepatīk, visi esam vienlīdzīgi. Esam saliedēti: mums ir nerakstīts noteikums – trollings, tas ir, mēs jokojam viens par otru. Ir arī noteikums – nekādā gadījumā neapvainoties, it īpaši, ja tika pateikta patiesība. Mēs esam draugi, esam viena komanda. Martā aprit gads, kopš strādājam kopā, tam ir grūti noticēt.

- Cik zināms, „Naša” tuvākajā laikā dosies uz Vāciju, pastāsti, par šo sasniegumu!

- Ar mums sazinājās organizatori no Rīgas un paziņoja, ka Štutgartē oficiālās Rietumeiropas līgas ietvaros notiks Štutgartes Atklātais kauss, mums piedāvāja piedalīties tajā no Latvijas. Protams, bija ļoti patīkami, ka šis piedāvājums tika izteikts tieši mums. Notika sapulce, atrisinājām visus jautājumus, sazinājāmies ar Vāciju un nolēmām nelaist garām šādu iespēju. Kausa tēma ir „Politiskā pārliecība” – mums ir visas iespējas, jo ir sagatavots materiāls, kurš tika vairākkārt rediģēts.

- Manuprāt, daudziem radās jautājums, vai var kļūt par jūsu komandas dalībnieku?

- Noteikti nē! Ja kādreiz būs šāda nepieciešamība, mēs paziņosim. Šobrīd mums neviens nav vajadzīgs, viss ir labi. Un tas nav saistīts ar zvaigžņu slimību, vienkārši mums katram ir sava funkcija – kolektīvu veido cilvēki, kuri paši ir autori un labi izpildītāji.


Написать комментарий