Ž.Kulakova: KNAB pieņems pareizo lēmumu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pagājušajā nedēļā, 1.februārī, KNAB darbinieki sāka „Daugavpils siltumtīkli” administrācijas pārbaudi.

Pārbaudes rezultātā tika aizturēti daži cilvēki, kuru vidū bija pašvaldības uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Māris Laudiņš, vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, uzņēmēji Jānis Spirinovskis un Ģints Sorokins. 

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja portālam Gorod.lv pēdējo dienu notikumus komentēja sekojoši: „Sakarā ar to, ka izmeklēšanas interesēs neesmu tiesīga izpaust informāciju, teikšu vienu – esmu pārliecināta, ka KNAB tiks skaidrībā ar situāciju un pieņems pareizo lēmumu”.

Atgādināsim, ka KNAB preses sekretārs Andris Vitenburgs paziņoja sekojošo: „Sakarā ar uzsākto kriminālprocesu par Daugavpils pilsētas pašvaldības amatpersonu kukuļošanu šobrīd tiek veiktas neatliekamās procesuālās darbības, tāpēc izmeklēšanas interesēs KNAB nav tiesīgs sniegt detalizētu informāciju. Tiklīdz tas netraucēs izmeklēšanas interesēm, KNAB varēs informēt sabiedrību par pieņemtajiem lēmumiem šajā krimināllietā”.

Portāls tvnet.lv ziņo, ka V.Širjakova advokāts Dainis Lūsis paziņoja, ka lēmumus par viņa klienta apcietināšanu, visdrīzāk, tiks pārsūdzēts. V.Širjakovs savu vainu neatzīst.

Uzņēmuma vadītājs Māris Laudiņš, kurš tika uz laiku aizturēts liecību sniegšanai, svētdien tika atbrīvots.

Pirmdien, 4.februārī, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova sasauca PAS „Daugavpils siltumtīkli” akcionāru sapulci, kurā pieņemts lēmums atsaukt no ieņemamā valdes locekļa amata Māri Laudiņu, par valdes locekli uz laiku iecelt Domes izpilddirektora vietnieku Valēriju Kononovu.

P.S. Jāatzīmē, ka šī situācija ļoti atgādina 2005.gada notikumus, kad 2 nedēļas pirms vēlēšanām darba dienas laikā tika aizturēts Andris Upits, bet 2009.gadā dažu politisko partiju pirmsvēlēšanu kampaņa tika balstīta uz revīzijas komisijas rezultātiem.


Написать комментарий

Visu cieņu kundzes valsts valodai!