Liepājas un Varšavas ielu rekonstrukcija Daugavpilī izmaksās 2,2 miljonus latu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar atklātā konkursa rezultātiem, konkursā par Varšavas un Liepājas ielu rekonstrukciju Daugavpilī par uzvarētāju tika pasludināta firma "Binders"

Oktobra vidū izsludinātajā iepirkumā piedalījās divas firmas. Ja konkursa rezultāti netiks pārsūdzēti, uzņēmums veiks rekonstrukciju par 2 199 998,99 latiem.

Atgādināsim, ka minētie darbi tiks veikti, pateicoties valsts programmai, kuras mērķis ir Ziemeļu rūpniecības zonas infrastruktūras attīstība. Pretendentu piedāvājumi nepārsniedz ERAF fonda noteikto summu 2,4 miljonu latu apmērā: būvnieki aprēķināja, ka katras ielas rekonstrukcijas darbi izmaksās ap miljons latu.

Projekta ietvaros notiks ielu rekonstrukcija, kas nodrošinās pilsētas industriālo un rūpniecības zonu pieejamību un veicinās saimnieciskās darbības attīstību. 

Tiek plānots rekonstruēt Liepājas ielu posmā no 18.novembra ielas līdz Avotu ielai un Varšavas ielu posmā no 18.novembra ielas līdz Smilšu ielai. Projekta ietvaros paredzēta seguma rekonstrukcija, apgaismojuma un lietus ūdeņu kanalizācijas sistēmu rekonstrukcija, vides pieejamības nodrošināšana.

Varšavas ielā tiks izveidoti plaši gājēju celiņi, automašīnām domātās „kabatas”, nomainīts autobusu pieturu aprīkojums. Projekta ietvaros paredzēta arī Smilšu – Varšavas ielu krustojuma rekonstrukcija.

Tiek plānots, ka rekonstrukcijas darbi tiks uzsākti šī gada pavasarī.


Написать комментарий