„Bērnu un jauniešu žūrijas” aktīvākie dalībnieki – bērnu bibliotēkas „Zīlīte” lasītāji

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Grāmata joprojām daudziem ir zināšanu avots. Pat visu zinošais internets nevar likt cilvēkiem pārstāt lasīt papīra grāmatas.

Par to liecina fakts, ka Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) lasīšanas veicināšanas programmā „Bērnu un jauniešu žūrija” pērn piedalījās vairāk nekā 400 Daugavpils lasītāju.

Pēc Latgales Centrālās bibliotēkas galvenās bibliotekāres Ineses Vaivares vārdiem, Daugavpils pilsētas publiskajās bibliotēkās „Bērnu un jauniešu žūrijā” piedalījās vairāk nekā 380 bērni un jaunieši vecumā no 7 līdz 18 gadiem. Visaktīvākie bija bērnu bibliotēkas „Zīlīte” lasītāji – šajā programmā piedalījās 140 dalībnieki, to vidū 134 bērni un jaunieši. Programmā piedalījās arī citu Latgales Centrālās bibliotēkas filiāļu – Jaunbūves, Piekrastes, Gaismas u.c. lasītāji.

Jau dažus gadus valstī tiek īstenota lasīšanas veicināšanas programma „Bērnu un jauniešu žūrija”, kuru izstrādāja Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs ar Kultūrkapitāla fonda atbalstu. „Bērnu un jauniešu žūrijas” finansējums dod iespēju papildināt grāmatu kolekciju ikvienai bibliotēkai.

LNB dati liecina, ka pērnā gada beigās un šī gada sākumā programmā piedalījās 576 bibliotēkas un vairāk nekā 17 tūkstoši jauno lasītāju. Rezultātā bibliotēku fondus papildināja 24 grāmatu kolekcija.

Lasīšanas maratona noslēguma pasākums notiks 2013.gada marta sākumā starptautiskajā izstāžu zālē „Ķīpsala”.


Написать комментарий