Līvānu novadā tiks izveidots sociālā atbalsta centrs

foto: gertrude.lv
foto: gertrude.lv

Projektu koordinatore Zane Gaiduka paziņoja, ka ES Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Atklātā projektu iesniegumu konkursā iesniegtajam Līvānu novada pašvaldības projektam „Sociālā atbalsta centra izveide Rudzātu pagastā” piešķirts ELFLA līdzfinansējums.

Projekta mērķis ir veicināt sociālo pakalpojumu un brīvā laika pavadīšanas iespēju pieejamību trūcīgajiem un maznodrošinātajiem, (pensijas un pirmspensijas vecuma) Rudzātu pagasta iedzīvotājiem.

Projekta rezultātā tiks veikta Līvānu novada pašvaldībai piederošās ēkas renovācija Rudzātu pagastā, sanitāro mezglu sakārtošana, dušas telpas un veļas mazgājamās istabas izveide, atbalsta un rehabilitācijas centra izveide. Rudzātu pagasta iedzīvotājiem kļūs pieejams dažādots pašvaldības sniegto pakalpojumu klāsts – sabiedriskā veļas mazgātava, dušas telpas, friziera pakalpojumi un dažādas mācību un sadzīviskās aktivitātes, pakalpojumi, kas līdz šim nebija pieejami.

Projekta realizācija notiks no 2013.gada 1.februāra līdz 30.augustam. Kopējās projekta realizācijas izmaksas 7190.31 LVL + PVN, tajā skaitā ELFLA finansējums 4500.00 LVL, pārējo sedz Līvānu novada pašvaldība.

Projekta koordinatore atzīmēja, ka sabiedrisko pakalpojumu pieejamība veicinās iedzīvotāju dzīves līmeņa paaugstināšanos Rudzātu pagastā, jo daudziem iedzīvotājiem mājokļos nav pieejams siltais ūdens un pat ūdensvads, līdz ar to ūdeni nepieciešams nest no akas. Tas apgrūtina ne tikai veļas mazgāšanu, bet rada grūtības arī nomazgāties pašiem. Īpaši aktuāli tas ir ģimenēs, kurās ir mazi bērni. Sociālā atbalsta centrs piedāvās iedzīvotājiem to veikt renovētajās un šim mērķim iekārtotajās telpās.

Paralēli tam plānots piedāvāt pavadīt laiku dažādās apmācību aktivitātēs, kas veicinās iedzīvotāju pašizaugsmi un savstarpējo komunikāciju. Jāgaida sabiedriskā centra izveide, lai šī gada rudenī varētu to apciemot.


Написать комментарий