Sākas nodarbību cikls “Lasījumi par Raini”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskola sadarbībā ar Raiņa māju – muzeju Berķenelē aizsāk jaunu tradīciju – nodarbību ciklu "Lasījumi par Raini".

Pēc latviešu valodas skolotājas un vienas no pasākuma rīkotāja palīdzēm Santas Čeirānes vārdiem, pasākuma ideja radās sakarā ar to, ka 2015.gadā Latvijā tiks atzīmēta Raiņa 150 gadu jubileja, tādēļ būtu labi atsvaidzināt skolotāju zināšanas par Jāni Raini.

Idejas autore ir J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja, skolas vēstures pētniece Iveta Vasitova. Idejas mērķis ir aktualizēt Raiņa nozīmi Latvijas vēstures un kultūras kontekstā, kā arī sniegt informāciju sabiedrībai par agrākiem un jaunākajiem pētījumiem, saistītiem ar Raiņa dzīvi un daiļradi. Turklāt lasījumu mērķis ir rosināt interesi jaunajā paaudzē par Raini kā personību un rast iespēju tikties ar zinošiem un radošiem cilvēkiem.

Pirmie lasījumi notiks 2013.gada 5.februārī, uz pirmo tikšanos visus interesentus aicina Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētniece, literatūrzinātniece Gundega Grīnuma.

Pirmā nodarbība notiks plkst.12.30 J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolā, nodarbības tēma ir „Rainis Kastaņjolā” (pieteikties līdz 1.februārim pa tālruni 65432102).

Otrā nodarbība notiks 2013.gada 6.februārī, plkst.11.00 Raiņa mājā Berķenelē, nodarbības tēma - „Rainis kā lasītājs” (pieteikties līdz 1.februārim pa tālruni 29272200).

Čeirānes kundze atzīmēja, ka vide, kurā Jānis Rainis pavadīja savas dzīves daļu, radīs īpašu pasākuma atmosfēru un, iespējams, iedvesmos tā dalībniekus.


Написать комментарий