Daugavpils muzeja M.Rotko izstāžu zālē beidzot var aplūkot oriģināldarbus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šogad Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs svin 75 gadu jubileju. Šajā sakarā muzeja darbinieki sola priecēt pilsētniekus un pilsētas viesus ar jaunām interesantām ekspozīcijām.

Muzeja jubilejas gada sākumā tika atklāta īpaša gobelēnu izstāde „Mīti, leģendas, noslēpumi” no Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja tekstilmākslas kolekcijas. Izstāde tika atklāta noslēpumainās violas pavadībā – pasākumā uzstājās Mūzikas vidusskolas pirmā kursa studente Anna Kazarinova un viņas koncertmeistare Elīna Bambāne.

Muzeja direktore Ruta Ģiptere asprātīgi atzīmēja, ka beidzot Marka Rotko izstāžu zālē prezentēti oriģināldarbi, nevis kvalitatīvās kopijas. Desmit autoru veidoti 11 gobelēni lieliski iederējās izstāžu zāles interjerā. Izstādes lielākais eksponāts ir Lilitas Postažas 4 metrus liels darbs „Meža sargātājas”.

Muzeja Mākslas nodaļas vadītāja Larisa Kaimiņa pastāstīja, ka jaunajā izstādē ir piedāvāta gobelēnu klasika. Latvijas tekstilmāksla ir ļoti attīstīta visā valstī, un izstādē apskatāmo eksponātu autoru vidū ir vairāki slaveni mākslinieki, piemēram, Rolands Krutovs, Lilita Postaža, Lija Rage, Ieva Krūmiņa, Iveta Vecenāne un citi.

„Mūsu izstāde ir diezgan filozofiska un tās nosaukums - „Mīti, leģendas, noslēpumi” nav izvēlēts nejauši. To, kā Dievs ir radījis cilvēku, ir liels noslēpums, kuru mēģina atšifrēt līdz šim laikam. Cilvēka un dabas savstarpējās attiecības ir mīklu un mītu pilnas”, - paskaidroja Larisa Kaimiņa.

Katrs izstādes apmeklētājs saņēma nelielu dāvanu – krāsainu vilnas diegu kamoliņu, kurā arī esot paslēpts noslēpums.
Gobelēnu izstāde M.Rotko izstāžu zālē apskatāma līdz šā gada 19.maijam.



Написать комментарий