Špoģu Mūzikas un mākslas skola lepojas ar saviem panākumiem

Špoģu Mūzikas un mākslas skolas direktors Andrejs Repins portālu Gorod.lv informēja, ka 2013.gada sākums Mākslas nodaļas audzēkņiem sākās ar priecīgu ziņu: kļuva zināmi iepriekšējā gadā notikušo ārpusskolas konkursu rezultāti, kas izrādījās ļoti labi.

Bērni piedalījās floristikas darbu izstādē – konkursā „Egles rota 2012”, ko rīkoja Rīgas Dabaszinību skola sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu un Latvijas Floristu apvienību. Vizuāli plastiskās mākslas 1.klases audzēkne Viktorija Belkovska ieguva I vietu savā vecuma grupā, bet 6.klases audzēkne Laura Lāčauniece – Atzinības rakstu. Skolēnus dalībai konkursā gatavoja mākslas priekšmetu skolotāji Vita Kāpostiņa-Tuče un Valdis Grebežs.

Kā arī 2012.gadā skolas jaunie mākslinieki tradicionāli piedalījās arī starptautiskajā bērnu mākslas konkursā „Es dzīvoju pie jūras”, kurš katru gadu apvieno vairāk nekā 2000 dalībniekus no dažādām valstīm. Latvijā šo konkursu organizē Jūrmalas Mākslas skola. Šī gada 8.februārī Špoģu skolēni dosies uz Jūrmalu pēc balvām – Laura Lāčauniece konkursā ieguvusi III vietu nominācijā „Grafika”, bet jaunāko klašu skolēni Sindija Mole, Edvards Putāns un Elāna Gavrilova saņems Atzinības rakstus. Skolēnus konkursam sagatavoja skolotājs Valdis Grebežs.

Pēc Špoģu Mūzikas un mākslas skolas direktora vārdiem, pedagogiem un talantīgiem audzēkņiem ir daudz nākotnes plānu. Pirmkārt, skolēni piedalīsies Vispārējos dziesmu un deju svētkos, Koklētāju konkursā Iecavā, Jauno vokālistu konkursā „Dziedu Dievmātei” Aglonā, kā arī koru skatē Daugavpilī. Turklāt Špoģu Mūzikas un mākslas skolā tiek plānots organizēt savu konkursu.


Написать комментарий