Daugavpils jaunieši tiek aicināti pieteikties dalībai mūziklā “Karmena”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Laikam daudzi no mums bērnībā sapņoja kļūt par aktieriem, kļūt par slavenībām. Tiem, kuri vēl nav īstenojuši savu sapni, radusies izdevība beidzot uzstāties uz skatuves. 

Daugavpils vācu biedrība "Erfolg" un čigānu biedrība "Me Roma" sadarbībā ar "Serža Li mākslas sintēzes biedrību" plāno iestudēt mūziklu "Karmena" pēc slavenās Žorža Bize operas motīviem.

Rīkotāji uzskata, ka Daugavpils jauniešus varētu ieinteresēt šis projekts, kurā viņi varēs radoši izpausties. Tāpēc visi talantīgie jaunieši vecumā no 16 līdz 30 gadiem tiek aicināti piedalīties atlasē, kas notiks 2013.gada 9. februārī plkst.11:00 Cietokšņa ielā 44, Daugavpils vācu biedrībā "Erfolg".

"Serža Li mākslas sintēzes biedrības" pārstāvji portālam Gorod.lv paziņoja, ka mūzikls tiks iestudēts eiroprojekta ietvaros, patlaban tiek rakstīts mūzikla scenārijs. Mūzikla pamatā tiks izmantots klasisks stāsts, tomēr tas tiks nedaudz pārstrādāts – tiks izmantoti mūsdienīgi elementi, dejas un mūzika.

Tiek plānots, ka līdz jūnijam notiks mēģinājumi, bet jūlija vidū uz Daugavpils teātra skatuves notiks mūzikla pirmizrāde.

Pēc Daugavpils vācu biedrības "Erfolgs" vadītājas Olgas Jesses vārdiem, tie jaunieši, kuri piedalīsies atlasē, bet netiks apstiprināti kā mūzikla aktieri, varēs piedalīties projektā kā noformētāji, kostīmu mākslinieki, grimētāji, horeogrāfi utt.

Atlases dalībniekiem būs nepieciešams izteiksmīgi prezentēt dzejoli, nodejot deju vai izpildīt dziesmu. Tiem, kuri pretendē uz palīgu vietu, jāpaskaidro, ko viņi gribētu darīt projekta ietvaros. Projekta beigās visi dalībnieki saņems Eiropas sertifikātu Youthpass.

Iepriekšējā pierakstīšanās ir obligāta, sīkāka informācija pa tāl.28232834, 27185826.


Написать комментарий